2011-04-01 19:51:33• hírek • Póti Orsolya

Szimfonikus koncert Shinya Ozaki vezényletével

Jótékonysági koncertet tartott április 2-án a Szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmónia a japán katasztrófa áldozatainak megsegítése érdekében. Mendelssohn, Mozart, Ravel és Bruch művek csendültek fel Shinya Ozaki japán karmester vezényletével.

A „Dinu Lipatti" Filharmónia és a Romániai Japán Nagykövetség ezúttal karitatív céllal szervezett szimfonikus koncertet, arra ösztönözve a szatmári zenekedvelő közönséget, hogy némi pénzösszeggel segítsen a japán természeti katasztrófa áldozatain. A szimfonikus koncertre a belépés díjtalan volt; a résztvevők egy, az előcsarnokban kihelyezett urnába helyezhette el a természeti katasztrófa károsultai számára szánt összeget.

Az évek során a szatmári filharmónia zenekara jó kapcsolatot alakított ki és ápol a japán filharmonikusokkal, így Shinya Ozaki karmesterrel is, ezért az intézmény vezetősége úgy gondolta nem csak a jóban, hanem a rosszban is kiállnak barátaik mellett.

Ozaki karmester vezényletével a koncert első felében Mendelsohn-Bartholdy Hebridák-nyitánya hangzott el, ezt követően Bruch koncertjét hegedűre és zenekarra adták elő a filharmonikusok Erika Komori hegedűművész kíséretében.

A szünetet követően Mozart 27. koncertje zongorára és zenekarra hangzott el; a zongoránál Chiyo Hagiwarat láthatták. Befejezésül egy Ravel koncertet adott elő a zenekar, a zongoránál ezúttal Azusa Yamaki zongorista és hegedűművésznő ült.

A következő héten - április 7-én és 8-án - két, népszerű filmzenéket feldolgozó szimfonikus koncertre is sor kerül, amelyen újra lehetőség nyílik az adakozásra. A begyűlt összeget a Román Vöröskereszt által nyitott bankszámlára utalják a szervezők.




Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: