2011-12-23 10:33:35• hírek • Póti Orsolya

Népszerű versenymű csendült fel a filharmóniában

A karácsonyi rendezvények bőséges kínálatából minden bizonnyal kiemelkedik az a csütörtök esti koncert, melyen Vivaldi „Négy évszaka" és az argentin zeneszerző, Astor Piazzolla művei csendültek fel.

December 22-én, csütörtök este rendkívüli karácsonyi koncerttel várta a szatmári filharmónia zenekara a közönséget. És a filharmónia ünnepi fénytől ragyogó nagyterme ez alkalommal zsúfolásig megtelt, hiszen olyan remekmű volt műsoron, mint a „Négy évszak".

A Négy évszak című alkotásban A tavasz, A nyár, Az ősz és A tél egy-egy önálló versenymű, és kiemelkedő szerepet kap benne a hegedű, mint szólóhangszer. A műben a zene minden egyes eleme konkrét jelentéssel bír, s a zenei történés minden mozzanata ábrázol, közöl, kifejez valamit.

Azért, hogy a koncertet még különlegesebbé tegyék, a zenészek az egyes évszakok között beiktattak egy-egy Piazzolla tangót is, melyek szépsége mindenkit lenyűgözött. Az est szólistája Vlad Raceu szatmári hegedűművész volt, a zenekart pedig a szebeni származású karmester, Gabriel Bebeselea vezényelte, az eddigiek során vezényelte a Szebeni Filharmóniát, a kolozsvári Zeneakadémia zenekarait, a Liutaria Kamarazenekart, a Nemzeti Ifjúsági Zenekart.

Bebeselea 2010 novemberében I. díjat nyert a Jeunesses Musicales nemzetközi karmesterversenyen, majd elnyerte az amszterdami Royal Concertgebouw Orchestra ösztöndíját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: