2019-12-22 16:06:36• hírek • Kocsis Zoltán

Remek hangulatú tornával avatták fel a sportpályát Egriben

Minden igényt kielégítő, korszerű sportpályát avattak fel Egriben december 22-én. A létesítmény lehetővé teszi, hogy a helybéliek remek körülmények közepette sportolhassanak.

 

„Merj nagyot álmodni és ha megvalósítottad, álmodj még nagyobbat”, fogalmazott köszöntő beszédében Márton Zsuzsanna polgármester azt követően, hogy Nt. Kovács Sándor református lelkész, Ft. Antku István római és Ft. Kozsán István görög katolikus plébános megáldotta és felszentelte az új pályát.

 

A pályát, amely a Csűry Bálint Általános Iskola udvarára épült. „Számtalan pályázati kiírást áttanulmányoztunk, ám kénytelenek voltunk belátni: saját forrásainkból kell finanszíroznunk a pálya megépítését, ha azt akarjuk, gyerekeink korszerű és biztonságos körülmények közepette sportolhassanak”, magyarázta Márton.

 

 

Egri új sportpályája tényleg minden tekintetben korszerű. A 924 négyzetméternyi területet magas kerítés veszi körül, azon pedig háló akadályozza meg, hogy a labda kirepüljön. Mivel a községben rendkívül ügyes kézilabdázó leánykák vannak, a pályát ennek a sportágnak a szabályai szerint festették fel. Ettől függetlenül viszont lehet rajta focizni és kosarazni is, mivel palánkokkal is el van látva. Külön kiemelendő, hogy ezt a sportot korábban soha nem lehetett űzni a községben. Most viszont a naplemente után is lehet majd pattogtatni vagy rúgni a labdát, mert a pálya ki van világítva.

 

December harmadik vasárnapján a fentiek is az egriekkel voltak, tekintve, hogy a beharangozott eső helyett kellemes időjárás fogadta az avató tornán részt vevő hat csapatot. A két darab három csapatos csoport győztesei a tornagyőzelemért, a második helyezettjei a bronzéremért, a csoportutolsók pedig az ötödik helyért csaphattak össze.

 

 

A kupát végül az Egri Sasok nyerték meg, akik a fináléban a polgármesteri hivatal csapatát (soraiban Móra Botond alpolgármesterrel) győzték le. Az igazi nyertesek azonban az egriek, akik immár egy korszerű, biztonságos pályán mozoghatnak, szórakozhatnak, űzhetik kedvenc sportágaikat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: