2019-06-22 11:22:36• hírek • Nagy Tímea

Remek hangulatban telt a Samfest Jazz Fesztivál első estéje. Mit tartogat a második?

Képek forrása: Facebook
Képek forrása: Facebook

Az idei jazz fesztivál megalapozza Szatmárnémeti nyárias hangulatát, nemzetközi kulturális csemegével szolgál a zeneszerető lakosság számára.

Az esemény péntek este hét óra környékén vette kezdetét a Tűzoltótorony parkjában felállított színpadon. Az előkészületek egész nap folytak, a stáb azon dolgozott, hogy minél színvonalasabb rendezvényt hozzon össze a tizenegyedik szatmárnémeti jazz forgatag számára, hiszen ez a nemzetközi előadói felhozatal zenei ínyencségnek számít városunkban.

 

Az eső szerencsére nem eredt el, bár sárga jelzést adott ki a meteorológiai szolgálat péntek estére is. A kellemes, nyárias időben jól esett a nézőknek kiülni a parkba és hallgatni az ismert avagy ismeretlen melódiákat. Üdítő élménynek számított mindenféle értelemben véve.

 

Este hét óra után lépett a színpadra a Mike Parker Quartet, akik lengyelországi és USA-beli zenészekből kerekedtek. A zenekar kitörő kedvvel nyitotta meg az örömteli koncertsorozatot. A nézőtéren az ülőhelyek megteltek hallgatósággal. A padokon és a betonpárkányokon is ültek, s többen állva is nyomon követték a történéseket. A kvartett szép sikert aratott, a produkciót a nagyérdemű széles tapssal jutalmazta.

 

Másodikként a szatmárnémetiek körében már jól ismert Harry Tavitian Trió szórakoztatta a jazzre vágyókat. Ekkorra még elviselhetőbbé hűlt az idő, a nap lemenőben volt, a parkban bensőséges hangulat kerekedett, melyet a világszerte ismert és elismert trió muzsikája még kellemesebbé, lelket simogató élménnyé tett. A közönség ismét hálás volt a páratlan tehetségű csapatnak.

 

Utolsóként, de nem utolsó sorban Petre Ionutescu és és Daniel Dorobantu duója lépett fel. A romániai előadók nagy népszerűségnek örvendenek hazánkon kívül Európa nagyvárosaiban is. A trombita és a szoftver-generálta összhangzat hangulatokkal, képekkel zsonglőrködő atmoszférát teremtett a péntek éjszakában. A siker nem maradt el, a nagyérdemű ezt a produkciót is tapssal dicsérte.

 

A szombat esti program:

 

Június 22, szombat:

✦ 19:00 LUIZA ZAN & HUNGARIAN ALL STARS (Románia és Magyarország)

✦ 20:30 NIK BÄRTSCH & SHA (Svájc)

✦ 22:00 ALEX CALANCEA BAND (Moldovai Köztársaság)


A rendezvényen való részvétel idén is ingyenes. További információk a fesztivál Facebook-eseményében, melyet ide kattintva lehet elérni.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: