2009-04-06 14:57:08• hírek • MTI

Rekordtempóban kezdett a Halálos iram

"Egy jó film jó marketinggel az év bármelyik szakában közönségsiker lehet" - ezt a tanulságot szűrték le a szakmai elemzők a Halálos iram című Universal-produkció észak-amerikai premierhétvégéjének több mint 70 millió dolláros rekordbevételéből.

A Universal stúdió számított rá, hogy jó lóra tesz, amikor a száguldozós akciósorozat negyedik epizódjához újból összeszedte a nyolc éve készült eredeti Halálos iramban című rész szereplőgárdáját. A bemutató előtt azonban ők sem álmodtak ekkora eredményről: olyan 40 milliósra saccolták az első hétvégi jegybevételt.

A szakmából sokan vakmerőségnek vélték, hogy a stúdió marketingesei a közönségfilmek számára kötelező májusi-nyári nyitány helyett áprilisra időzítették a premiert - de bejött a húzás.

A 85 millióból készült mozi a Universal történetének legnagyobb premier hétvégi bevételét hozta 72,5 millió dolláros  jegyeladással, egyszersmind ez lett az észak-amerikai piacon minden idők legmagasabb áprilisi nyitóbevétele.

A korábbi Halálos iramban epizódok mind nyáron kerültek moziba, s a legutóbbi futam, a 2006-os Halálos iramban: Tokiói hajsza még így is csak 23,9 millióval kezdett - emlékeztetett a Variety című szaklap hétfői cikke.
Egyébként a széria legjobb startját eddig a Vin Diesel nélkül készült második epizód, a Halálosabb iramban tartotta 50,5 millió dolláros kezdő bevétellel.

"Új modell, eredeti darabokkal" - hangzott a marketingkampány szlogenje, és a Halálos iram valóban megfogta a nézőket, az elemzések szerint elsősorban a spanyolajkúakat és a fiatalokat.
A rendezői székbe a japán kiruccanást is jegyző Justin Lin tért vissza, s ő dirigálta a Vin Dieselt, Paul Walkert, Michelle Rodriguezt és Jordana Brewstert felvonultató eredeti szereposztást.

A látványos autós kaszkadőrmutatványokra épülő sztori nem sokat változott: a gátlástalan Dominic (Diesel) és O'Conner ügynök (Walker) vállvetve aprítják a rosszakat, miközben jelentős járműparkot amortizálnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: