2018-12-12 09:12:58• hírek • Bede Emőke

Rekordszámú utas repült novemberben, de éves szinten is jól teljesít a reptér

Fotó: Alexandru Chirila
Fotó: Alexandru Chirila

Mérföldkővé vált a november a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér történetében: egyetlen hónap alatt közel nyolcezer utas fordult meg a reptéren.

A reptér beszámolója szerint a belföldi, azaz a Bukarest felé tartó, illetve onnan érkező Tarom-járatokkal összesen 3 480 személy utazott. A hetente háromszor induló londoni járatot pedig még ettől is többen vették igénybe: egyetlen hónap leforgása alatt 4 150-en repültek a WizzAir repülőivel. Ez az utasszám (összesen 7 661) 31,54 százalékos emelkedést jelent a tavaly novemberi adatokhoz képest.
 

Azonban nem csak a november jelentett komoly előrelépést a reptérnek, hanem az éves mutatók is felfele ívelnek. Mint írják, Szatmárnémetiből összesen 34 267 utas indult el Bukarest vagy London felé, vissza pedig 33 032-en tértek, azaz összesen 67 299 utas fordult meg náluk. A 2017-es év ugyanezen periódusához képest ez egy 19,28 százalékos növekedést jelent.
 

A legnagyobb román légitársaság továbbra is heti két járattal kapcsolja össze Szatmártnémetit és a fővárost, a WizzAir gépei pedig hetente háromszor is célba veszik a londoni repteret. Ezzel kapcsolatban érdemes tudni, hogy a rózsaszínű gépek menetrendje 2019. április elsejétől hétfő, szerda, péntek és vasárnapi napokra változik, a jelenlegi három helyett már heti négy járat indul majd a szigetország felé. A megnövekedett utasforgalom komoly bővítéseket igényel: a közeljövőben nem csak a váró, hanem a parkoló fejlesztésére is számítani lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: