2010-03-21 22:09:45• hírek • Szatmar.ro

Rekordszámú résztvevő

Százhuszonhat mintával neveztek be a nagykárolyi borversenyre.

Rekorszámba menő részvétel mellett rendezték meg az idei nagykárolyi borversenyt, amely a tizenötödik volt a sorban. A Szent Orbán Borlovagrend nem csak a helybelieket és környékbelieket, de a más tájegységekből érkezetteket is szívesen fogadta, így voltak halmihegyi, avasújvároshegyi és Szilágy megyei minták is. A 126 bormintából összesen 38 részesült aranyérmes elismerésben, és a zsűrízés szigorúságát bizonyítja, hogy a legjobb pontszám 19,04 volt (20 a maximum).

A zsűri elnöke, Popa Dorin kihangsúlyozta: nagyszerű borokkal találkozott a versenyen, viszont bőven akadtak feldolgozási, tárolási hiányosságokat felvonultatóminták is. A megmérettetésen jelen volt Csehi Árpád Szabolcs, megyei tanácselnök, Pataki Csaba, alprefektus is, és Mátészalkáról is népes küldöttség érkezett a negykárolyi borász-kollégákhoz.

Az aranyérmesek névsora:

Jugreştean Ioan (olaszrizling, leányka, cserszegi fűszeres, merlot, cuveé), Szakács Béla ( vegyes - 2, királyleányka), Simai János ( vegyes, kifályleányka), Benze István Zoltán ( olaszrigling, cserszegi fűszeres, rinzlingszilváni, cuveé, kövidinka,oportó), Csóka Ferenc (erdei), Poósz Szabolcs (szürkebarát, merlot, vegyes), Uszkai Árpád (tramini), Lovag László (rizlingszilváni),  Gindele Tibor ( sauvignon), Benze György ( vegyes),  Prógli József (vegyes, olaszrizling), Vaszita Csaba (királyleányka), Bíró András (cuveé), Benze István Zoltán (oportó - 18,68), Jugreştean Ioan (chardonnay - 18,66), Simai János (vegyes - 18,66), Májer István (olaszrizling), Voicu Bara (vegyes),Sacalean Ioan ( pinot noire).


Volt dolga a zsűrinek: 126 mintát kóstoltak végig
Volt dolga a zsűrinek: 126 mintát kóstoltak végig


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: