2018-06-20 07:29:27• hírek • Bede Emőke

Rekordszámú iskola nevezett be idén a rendőrség által indított programba

Immár harmadik alkalommal szervezték meg országos szinten A biztonság iskolája – TEDI néven ismertté vált programot, melynek célja, hogy az elsős gyerekeket megtanítsa a biztonságos közlekedés alapjaira.

Az iskolai tanév végével a rendőrség által lebonyolított projekt is finisbe ért: az elmúlt hónapokban a gyerekek különféle tematikus és interaktív akciókon keresztül tanulták meg, mit jelent biztonságosan közlekedni.
 

Ebben az évben rekordszámú Szatmár megyei iskola nevezett be a programba. Két évvel ezelőtt mindösszesen 8, tavaly pedig 15, ebben az évben azonban már 31 iskola csatlakozott a kezdeményezéshez. A projekt keretében sikerült 24 tematikus akciót szervezni, mellyel a biztonságos közlekedés fogalmát 634 gyerekhez és 28 pedagógushoz juttatták el.
 

Az országos akció fő célkitűzése, hogy a kisdiákok megtanulják, miként lehet biztonságosan közlekedni gyalogosként vagy biciklisként, de arra is felhívták az elsősök figyelmét, hogy az autóban utazva mindig kössék be magukat, még ha szüleik el is felejtkeznek erről. Emellett a közlekedési táblák jelentését is elmagyarázták nekik konkrét helyzetek bemutatásával vagy játékos formában.
 

A biztonság iskolája – TEDI projekt pozitív fogadtatásban részesült a pedagógusok körében, de a rendőrség is elégedetten, sikeresnek elkönyvelve zárta le az idei kampányt, abban bízva, hogy a jövőben hasonló céllal indított programok is legalább ennyi iskolát érnek el.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: