2020-07-11 13:53:24• hírek • Bede Emőke / Agerpres

Rekordszámú fertőzöttet azonosítottak Romániában a legutóbbi tájékoztatás óta

Képünk illusztráció. Forrás: pexels.com
Képünk illusztráció. Forrás: pexels.com

A legutóbbi tájékoztatás óta, tehát az elmúlt 24 órában rekordszámú koronavírusos megbetegedést, szám szerint 698-et igazoltak Romániában, és ezzel 32 079-re nőtt a fertőzöttek száma – közölte szombaton a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A fertőzöttek közül 23 613 személyt kiengedtek a kórházból, közülük 21 414-et gyógyultnak is nyilvánítottak, 1793-an tünetmentesek, így ők tíz nap után elhagyhatták a kórházat, 406 beteget pedig saját kérésre engedtek ki, bár pozitív lett a tesztjük. További 239 beteg állapota azonban olyan súlyos, hogy őket intenzív osztályon kénytelenek ápolni – derül ki a legfrissebb összesítésből, mely szerint ez idáig 1871 halálesetet hoztak összefüggésbe a betegséggel. A GCS közölte továbbá, hogy ez idáig 838.953 koronavírusteszt eredményét dolgozták fel Romániában, mely által 493.858 személyt teszteltek le.


A betegség megjelenése óta a legtöbb fertőzést Suceava megyében regisztrálták, de az alábbi interaktív térképen a többi megye adatai is nyomon követhetőek.
 


 

Szatmár megyében továbbra is jó a helyzet

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal tájékoztatása szerint megyénkben a betegség felbukkanása óta mindösszesen 82 fertőzöttet azonosítottak. E személyek közül 72-t már gyógyultnak nyilvánítottak az orvosok, 8-an életüket vesztették, mely azt jelenti, hogy ha helyesek a közzétett adatok, akkor jelenleg 2 aktív esetet tartanak még számon megyénkben. Ami pedig az koronavírustesztek számát illeti, megtudtuk, hogy ez idáig 9411-et végeztek el a szatmári Covid-19 laborban.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: