2013-11-07 16:27:54• hírek • Szatmár.ro

Feljelentést tett a Szatmár Megyei RMDSZ egy diszkriminatív apróhirdetés kapcsán

Az Országos Diszkrimináció-ellenes Tanácshoz fordult az RMDSZ Szatmár megyei szervezete egy, a Szatmár megyei napilapban megjelent hirdetés kapcsán, amelyre a megyei szinten működő Mikó Imre kisebbségi jogvédelmi szolgálathoz beérkezett lakossági bejelentés miatt figyeltek fel.

A hirdetés szövege egyértelműen kirekesztő, és a helyi magyar közösséget sértő kijelentéseket tartalmaz, ezért az érdekvédelmi szövetség mindenképpen jogorvoslatot kér az ügyben az ebben illetékes szakhatóságtól.

A szóban forgó hirdetés egy álláshirdetés, amelyben a munkalehetőséget felajánló személy egyik legfontosabb kitétele jövendőbeli alkalmazottja felé az, hogy ne legyen magyar nemzetiségű. Ez a kijelentés mindenképpen felháborító egy olyan közösségben, mint amilyen a Szatmár megyei is, amely nemzetiségi szempontból egyáltalán nem homogén, hiszen a lakosság egyharmada magyarnak vallja magát - írja az RMDSZ közleménye.

- A mai nap folyamán felhívtuk a hirdetést közlő napilap figyelmét a leközölt hirdetés szövegével kapcsolatos fenntartásainkra, és hivatalosan kikértük a hirdetés feladójának adatait is, jelezve, hogy feljelentést teszünk az illető személy ellen - jegyezte meg az üggyel kapcsolatban Nagy Szabolcs, az RMDSZ megyei ügyvezető elnöke.

- A hasonló ügyeket mindenképpen időben kell kezelni, erre vállalkozott érdekvédelmi szervezetünk a megyei szinten működő Mikó Imre kisebbségi jogvédelmi szolgálathoz beérkezett bejelentés kapcsán is. Fontosnak tartom, hogy senki ne érezhesse magát kirekesztve nemzetiségi hovatartozása miatt szülőföldjén, ezért tettük meg a feljelentést a szakhatóságnál. Felhívjuk mindenki figyelmét arra, hogy amennyiben hasonló visszásságokat tapasztalunk, következetesen minden ügyben hasonló módon fogunk eljárni, számítunk ebben a szatmáriak támogatására is - jelentette ki Pataki Csaba, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke, aki a hirdetés kapcsán megfogalmazott feljelentést is ellenjegyzi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: