2011-09-25 20:43:33• hírek • Szatmar.ro

Bronzot szerzett Sámel a Balkán-bajnokságon

Nem okozott csalódást Sámel Lóránd Belgrádban: a Szatmárnémeti Unio cselgáncsozója azzal a céllal utazott a szerb fővárosban megrendezett felnőtt Balkán bajnokságra, hogy ott mindenképpen érmet fog szerezni. És tartotta is szavát.

A még mindig csak 20 esztendős fiatalember a 100 kilogrammosok súlycsoportjában négy meccséből kettőt megnyert, kettőt pedig elveszített. Ezek közül azonban egyet úgy bukott el, hogy a tatamin az összecsapás döntetlenre végződött, ám a bíró Sámel ellenfelét hozta ki győztesnek. Ha a döntnök másként ítél, akkor a szatmári fiú jutott volna döntőbe... így viszont a bronzéremmel vigasztalódhatott.

„Nagyon jó eredmény ez a bronzérem is, most már lassan nemcsak tapasztalatot megy szerezni a felnőtt mezőnybe. Ráadásul van egy kezdődő sérve is, de egyelőre nem lesz műtét, mert egy 10 napos brassópojánai edzőtábor után ismét egy belgrádi versenyen indul, akkor felnőtt Európa Kupa-viadalt rendeznek. Ha az első ötben végez, akkor részt vehet majd a bakui U23-as Európa-bajnokságon is" - mondta Terely Mihály edző.

Az Unio dzsúdósai azonban nem csak Belgrádban szerepeltek jól, hanem Aradon is. A fiatalok számára kiírt Arad Kupán ugyanis az U13-asok között Czerlau Mercédesz (52 kg) és Kovács András (42 kg) az első helyen végzett, az 11 éven aluliaknál Czerlau Jennifer (48 kg) és Domuţa Norbert (30 kg) a második, Ponţoc Raul (27 kg) pedig a harmadik helyen zárt. .

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: