2011-11-14 16:02:45• hírek • Szatmar.ro

Rekordot döntöttek az Unio dzsúdósai

Nagyszerű hétvégét zártak a Szatmárnémeti Unió cselgáncsozói, hisz három éremmel tértek haza a Bákóban megrendezett országos bajnokságról. Bár egyik sem a legfényesebb éremből való, mégis nagyszerű évet zárnak a sportolók: a klub az országos és Balkán-bajnokság illetve a Román Kupa küzdelmeiben megszerezte 30. érmét idén, amire korábban még soha nem volt példa.

A hétvégén Bákóban az egyéni földharc országos bajnokságot valamint a hagyományos cselgáncs regionális csapatbajnokságát rendezték meg az U13 korosztály számára. Az 52 kilogrammosok között induló Czerlau Mercédesz egyaránt bronzérmet szerzett úgy egyéniben, mint az erdélyi csapatban. Előbbi esetben többek között egy „aradi óriást", egy 180 centiméter magas, közel 100 kg súlyi lányt is legyőzött, míg a csapatverseny során négy győzelmet és egy vereséget ért el.

Szintén érmet, méghozzá egy ezüstérmet szerzett az erdélyi csapat színeiben Kovács András, aki egyéniben helyezetlenül zárt. A mostani sikert az előző héten amúgy továbbiak előzték meg, amikor is az U11-es korosztályban Domuta Norbert mind egyéniben, mind pedig csapatban bronzérmet szerzett, Czerlau Jennifer pedig egyéniben második, csapatban pedig harmadik lett.

A moldvai verseny után a hétvégén már hazai pályán mérhetik össze tudásukat a szatmári cselgáncsozók, hisz Terely Mihály, Ramona Igna és Czerlau Doina tanítványai a 16. Unio Kupán lesznek érintettek. „A kezdésig hátralévő időszak a szervezéssel fog eltelni, az előzetes nevezések alapján mintegy 400 cselgáncsozó részvételére számítunk, tehát van elég szervezési feladat" - mondta Terely.

A Sportlíceum Gyurkán György termében megrendezendő viadalon a hazai és a magyarországi versenyzők mellett, a kupa történelmében először, Lengyelországból is érkező dzsúdósok is részt vesznek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: