2010-09-02 12:36:49• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Rekordot döntött a Lotus

Világbajnoki pontok tekintetében biztosan nem fenyegeti az a veszély a Lotus istállót, hogy rekordot állít fel az idén, még akkor sem, ha a szezon előtt a Forma1 vezetői megemelték az egy futamot szerezhető pontok számát. Rekordállításhoz azonban gyűjtögetni kell őket, márpedig a nevezett istálló eddig még egyet sem szerzett. Ennek ellenére a Lotus vezetői gondoskodtak arról, hogy bevonuljanak a sportág történelmébe: ők adtad tesztelési lehetőséget a sportág legfiatalabb tesztpilótájának.

Nabil Jeffri mindössze 16 éves és szerdán az angliai Cambridge mellett található múzeum területén gyakorolt a Lotussal, ahol egyenes vonalú pályán vezette a kocsit, és boxkiállásos teszteléseket is végzett.

"Először egy kicsit félelmetes volt - mondta az ifjú pilóta. - Mindenki azt mondta, hogy a gyorsítás hihetetlen, a fékezés pedig minden eddiginél jobb érzés lesz. Hát, kellett egy kis idő, amíg ezt megszoktam. Heikki (Kovalainen, versenyző szerk.) és Fairuz (Faury tesztpilóta, szerk.) nagyon segítőkészek voltak. Elmagyarázták, mit kell tennem ahhoz, hogy aztán jól érezzem magam az autóban", nyilatkozta a maláj tehetség, aki a Formula-BMW Pazific versenysorozatában szerepel.

Elégedett volt fiatal pártfogoltjával Tony Fernandes csapatfőnök is, aki elmondta, hosszú távú célja, hogy egy malajziai pilótát vigyen a „száguldó cirkuszba": „Meghálálta a bizalmunkat. Elképesztően jó volt, nagyon büszkék vagyunk Nabilra", mondta a sportvezető.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: