2011-02-16 10:12:47• hírek • MTI/dpa

Rekordot döntenek

A világ leghosszabb felolvasásának rekordját szeretnék felállítani német egyetemisták Karl May (1842-1912) műveinek felolvasásával a német író egykori mitweidai cellájában.

Winnetou és Old Shatterhand karakterének megalkotója 1870-ben 51 napot töltött a hét négyzetméteres cellában. May 28 éves korában, március 14-én került vizsgálati fogságba, majd csalás és lopás miatt négy év szabadságvesztésre ítélték, és május 3-án áthelyezték a fegyházba.

A rekordkísérlet tervét Ludwig Hilmer médiakutató eszelte ki, aki gyermekkora óta rajong May kalandregényeiért. A tervek szerint tanítványainak egy csoportjával a két időpont között olvassák fel a cellában May életművét. A történelmi helyszínen minden résztvevő húsz percen át olvashat fel a szerző műveiből.

A Gefangene Visionen (Fogjul ejtett látomások) elnevezésű projekt szervezői eredetileg 44 nappal számoltak, a bambergi Karl May kiadóval felvéve a kapcsolatot azonban kiderült, összesen 55 napra lenne szükség a teljes életmű felolvasásához. Néhány "gyorsolvasó" viszont segíthet az 51 napos terv megvalósításában.

A diákok színészeket, politikusokat, írókat és egyéb közismert személyeket is szeretnének megnyerni rekordkísérletüknek. A cellában eltöltött órákról az interneten is követhető lesz az élő közvetítés.


Karl May világának hősei
Karl May világának hősei


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: