2016-10-20 10:47:25• hírek • Agerpres

Rekordösszegű pótlék - 35 ezer euró havonta

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Egy nagyszebeni üzletember vette fel a Romániában eddig kifizetett legnagyobb gyermeknevelési pótlékot. Az édesapa 35.000 eurónak megfelelő összeget kapott - mondta el az AGERPRES hírügynökségnek Ioan Bota, a szociális szolgáltatások megyei ügynökségének igazgatója.

Az igazgató leszögezte, a pótlék kifizetése a törvény előírásainak megfelelően történt.

Az ügynökség három hónapot várt az ANAF kivizsgálásának eredményére, amely azt volt hivatott kideríteni, hogy az apa által bevallott jövedelmek törvényesek-e. A pénzügyi ellenőrző hivatal még mindig nem fejezte be a férfi cégeinek ellenőrzését.

Az édesapa szerdán három hónapra kapta meg a gyereknevelési pótlékot, a jövőben havonta 35.000 eurót fog kapni, hacsak az ANAF időközben nem tudja bebizonyítani, hogy jövedelembevallása nem tükrözi a valóságot.

A munkaügyi minisztérium kérésére készített felmérés szerint a gyereknevelési pótlékra jogosult 142.990 szülőnek 0,17%-a, azaz 242 személy veszi fel a pótlékra kiutalt összeg egyharmadát. A második legnagyobb összegű gyereknevelési pótlékot egy bukaresti szülőnek fizettek ki, ő a jövedelme után 94.168 lejt kapott.

Országos szinten a gyereknevelési pótlék összege átlagosan 1.404 lej. Ez az átlag Suceava megyében a legkisebb (1.182 lej), és Bukarestben a legnagyobb (2.445 lej). (agerpres.ro)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: