2017-10-02 10:01:54• hírek • Agerpres.ro

Rekordösszeg katasztrófavédelemre

A hatóságok minden eddiginél nagyobb összegeket utaltak ki a romániai katasztrófavédelem számára - jelentette ki vasárnap, Botoşani-ban tett látogatása során Raed Arafat.

A belügyi államtitkár szerint 'történelmi pillanatnak' lehetünk tanúi, mert végre úgy tekintenek a tűzoltóságra és általában a katasztrófavédelemre, mint a lakosság és az ország számára stratégiai jelentőségű intézményekre.

Arafat közölte: országszerte közel 600 millió eurót utalt ki a kormány katasztrófavédelemre európai alapokból, többek közt abból a célból, hogy lecseréljék a 25-30 évesnél régebbi felszereléseket. Az említett összegből 170 milliót a légi úton történő mentésre, főleg hegyvidéki felderítő- és mentőakciók eszköztárára fordítanak, 430 milliót pedig a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) használ fel, elsősorban arra, hogy lecseréljen több mint ötszáz, 30 évesnél is régebbi mentő- és tűzoltóautót. Ezen kívül 180, mentőlétrával ellátott autót szereznek be a városi mentésekre, az IGSU pedig Konstancán tengeri mentőközpontot is kiépít, amely egyaránt alkalmas lesz tűzoltásra, valamint vízi felderítésre és -mentésre.

Arafat szerint a beruházások két éven belül jelentős javulásokat idéznek elő a katasztrófavédelem terén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: