2016-05-25 09:53:16• hírek • Szatmar.ro

Rekordokat döntött a Tour de Túr!

A május 21-én megszervezett XI. Tour de Túr versenyzőinek száma meghaladta a 200-at!

Az Avas-medence és a környező dombok, valamint a Túr-síkja adták az idei Tour de Túr helyszínét. A változatos terepen a mintegy 210 kerékpáros két, különböző hosszúságú versenytáv közül választhatott. A Race táv kb. 30 km-en zajlott, míg a Maraton valamivel kevesebb mint 60 km-en. Nemcsak a versenyzők száma nőtt az idén, de jóval távolibb vidékekről is érkeztek bringások. Voltak Lengyel- és Németországból, Nyíregyházáról és Debrecenből, Nagybányáról, Nagykárolyból, Kolozsvárról, Nagyváradról, Brassóból, Lupényből is versenyzők a szatmárnémetieken kívül.

A verseny elsődleges célja, mint mindig, a Túr Menti Védett Területek természeti értékeinek népszerűsítése volt, de a szervezők, az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti és partnerei, a ProRacers Sportegyesület és a Multisalva Speciális Mentőcsapat szívügyüknek tartják a természetbarát turizmus és az egészséges életmód terjesztését is.

A különböző kategóriákban összesen 36 díj került kiosztásra és a közönség számára már megszokott és nagyon kedvelt különdíjak. Külön díjazták a hölgyeket és a férfiaket, mégpedig három korosztály szerint (14-20 év, 21-40 év és 40+). A leggyorsabb versenyző a Race távon, aki 1 óra és 3 perc alatt teljesítette a 30 kilométeres távot Zeleznik Alexandru volt, míg a leggyorsabb női Race-es Grigor Maria volt 1 óra és 36 perccel. A leggyorsabb Maraton távos Tóth Zoltán 2 óra 51 perc alatt tekerte le a közel 60 kilométert. Ugyanezt a távot a hölgyek között Trif Linda 3 óra 26 perc alatt teljesítette. A részletes eredmények itt találhatóak: http://tourdetur.ro/eredeny-tdt-xi-2016-kategoriak/?lang=hu

A versenyen nem induló, de egy kellemes kirándulást "bevállaló" biciklisek, Anderco Gábor vezetésével egy majdnem 30 km-es távon járták be Muzsdaj környékének természeti értékeit. Ez a tevékenység is felülmúlta az eddigieket, ugyanis kb. 50-en vettek részt rajta.

A verseny szervezéséhez felbecsülhetetlen segítséget nyújtott a több mint 50 önkéntes, akik közül kiemelendő a Kölcsey Ferenc Főgimnázium Önkéntes Klubja, akik már másodjára jöttek el segíteni.

"Fontos szerepük volt a verseny létrejöttében a szponzoroknak is, olyan cégeknek, vállalkozóknak és magánszemélyeknek, akik fontosnak tartják ezt a fajta tevékenységet. Segítségüket ezúton is köszönjük!", áll a szervezők közleményében.

Az eseményről készült fényképeket a https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1014085125294475.1073741829.201311153238547&type=3 linken lehet megtekinteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: