2016-11-18 08:33:40• hírek • Szatmar.ro

Rekordok a KÁMFOR-on!

Közel 250 résztvevő volt jelen 2016. november 11-13. között a Kolozsváron szervezett Kárpát-medencei Fiatal Közgazdászok Találkozóján, ahová nem csak Erdélyből, hanem Magyarországról és Vajdaságból is érkeztek vendégek.

Pénteken borkóstolóval kezdődött a konferencia, amelyet a Univers-T Hotelben tartottak meg, Bóné Tibor és a Transilvania Wine School jóvoltából.

Szombaton érdekesebbnél érdekesebb előadásokon vehettek részt a jelenlévők, nem csak a plenáris ülésen, hanem a marketing, vállalkozói történetek, tőkebevonás és trendek szekciókban is.

A plenáris előadásokon Dr. Kerekes Kinga a munkaerőpiaci helyzetről beszélve azt latolgatta, hogy munkahelyet vagy munkaerőt nehezebb találni. Molnár Attila arról beszélt, hogyan lehet racionális döntéseket hozni, illetve mérföldköveket állítani magunknak, a saját vállalkozásunkban. Dr. Törőcsik Mária trendkutató a Z-generáció jellemzőiről, a vásárlási szokások változásairól, a fogyasztói magatartások evolúciójáról, trendekről és ellentrendekről, illetve a megatrendekről osztotta meg gondolatait, majd Miklós István a Bitcoin-ról, illetve a Bitcoinnal kapcsolatos termékekről mesélt. Mi is ez a sokak számára ismeretlen fizetőeszköz, hol, hogyan lehet felhasználni, mik az előnyei és hátrányai?

A Trendek szekcióban Kolumbán Dávidtól megtudtuk, hogyan fér össze a gumicsizma a vasalt inggel, hiszen van egy optika üzletlánca és egy mangalica farmja is, ahol ő maga gondozza az állatokat, egészen addig, hogy a táplálékot is ő termeszti nekik. Csepeti Ádám az innovációról és kutatási fejlesztésekről beszélt, illetve arról, hogy különböző cégek mennyit költenek erre. Kelemen Attila, az OTP Bank Románia marketing vezetője pedig öt koncepciót mutatott be, amelyek közül az egyik a bank új arculatának alapja lesz, illetve kifejtette, a trendek lényege, hogy folyamatosan változnak, általában 3-4 éves ciklusok vannak, aminek hatása, hogy ma egyáltalán nem számít, mi volt 4 évvel ezelőtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: