2017-03-29 08:52:30• hírek • nso.hu

Rekordmennyiségű szülés Izlandon – és mi volt 9 hónappal ezelőtt?

A Landspítali Nemzeti Egyetemi Kórház aneszteziológiai osztályának egyik alkalmazottja, Asgeir Petur Porvaldsson beszámolója szerint az elmúlt hétvégén rekordszámú kisbaba született Izlandon – kilenc hónappal azután, hogy a labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Angliát az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, számol be a Nemzeti Sport.

Az egészségügyi intézmény munkatársa egész pontosan arról számolt be a Twitteren, hogy az elmúlt hétvégén soha nem látott mennyiségben adtak be epidurális érzéstelenítést a várandós kismamáknak, de mivel ezt a fajta fájdalomcsillapító módszert közvetlenül a szülés előtt adják be, kijelenthető, hogy március 25-én és 26-án rekordszámú gyermek született a szigetországban – így tálalta a hírt a nemzetközi sajtó is.

Mindez sportvonatkozásban azért érdekes, mert szinte napra pontosan kilenc hónappal ezelőtt, 2016. június 27-én győzte le az izlandi válogatott 2–1-re az angolokat a franciaországi Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszában, és jutott be a legjobb nyolc közé. Az izlandi párok alaposan megünnepelték a sikert…

Azt nem tudni, hogy pontosan hány kisbaba született az elmúlt hétvégén Izlandon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: