2012-02-07 16:23:26• hírek • Kocsis Zoltán

Hét gyilkosság esetében nyomozhatott tavaly az ügyészség

Marinela Pop főügyész és Gabriela Pop ügyész, sajtószóvivő
Marinela Pop főügyész és Gabriela Pop ügyész, sajtószóvivő

Összese 259,57%-al nőtt meg a Törvényszék mellett működő Ügyészség által tavaly lezárt esetek száma 2010-hez képest. Ez szám szerint azt jelenti, hogy 2011-ben 732 dossziét zárhattak le, szemben az egy évvel korábbi 282-höz képest, mondta el keddi sajtótájékoztatóján Marinela Pop főügyész.

A Pop által remeknek titulált eredményt annak ellenére érték el, hogy a tizenkét betölthető ügyészi állás közül mindössze négy volt ténylegesen elfoglalva. Avasfelsőfaluban sem jobb a helyzet: három pozícióból csak egy van elfoglalva.

A legsúlyosabb bűncselekmény, gyilkosság ügyében összesen hét esetben nyomoztak az ügyészek. Személy ellen elkövetett bűncselekmény miatt összesen 98 vizsgálatot indítottak. A már említett gyilkosság mellett kettő volt a gondatlanságból elkövetett emberölés és három a halált okozó erőszak eseteinek száma. A testi sértés miatt 24, erőszak miatt 20 eljárást folytattak. Kettő volt a kiskorúval folyatott szexuális viszony és három a szexuális visszaélések száma.

Vagyon ellen elkövetett bűncselekmények száma 138 volt a tavaly. Ebből 69 volt lopás, 32 csalás, 15 rongálás, hét rablás és kettő sikkasztás. A közösség ellen elkövetett bűncselekmények miatt 90 esetben vizsgálódott az ügyészség. Ebből tíz volt a befolyással valós üzérkedés és négy a megvesztegetés miatti eljárás. A speciális törvények szabályozta bűncselekmények száma 356 volt, ebből 77 az adócsalások száma. Huszonöt esetben indított eljárást az ügyészség hamisítás és egy esetben hatóság megsértése miatt. Szociális együttélés ellen elkövetett bűncselekmények miatt 24 alkalommal járt el az ügyészség, ebből 16 eset volt családelhagyás, öt közszemérem megsértése. Érdekes, de prostitúció miatt egyetlen eljárás sem folyt a tavaly.

A Törvényszék mellett működő Ügyészség tavaly 137 személyt állított bíróság elé, közülük 16 főt bebörtönöztek. A gyanúsítottak közül 125 volt férfi, 110-en a 21 és 54 év közötti kategóriába tartoztak. Negyvenhárman álltak alkohol hatása alatt, amikor tettüket elkövették és tizennégyen voltak visszaesők.

Ami a 37 áldozatot illeti, közülük 25 volt férfi és kilenc kiskorú. Nem kevesebb, mint öt esetben az elkövető gyereke volt az áldozat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: