2011-01-24 14:19:17• hírek • Póti Orsolya

Gondok a helyi ügyészségen

Több mint 11.000 megoldatlan üggyel kezdte az évet a Szatmár Megyei Bíróság mellett működő Ügyészség. A hátralék oka elsősorban a megyeközpontban tevékenykedő kevés ügyész - tájékoztatott Ana Rusu főügyész.

A Szatmár Megyei Bíróság mellett működő Ügyészség a 2010-es évet 9.297 megoldatlan esettel kezdte, amelyhez az év folyamán még 5.566 új ügyet regisztráltak, így összesen 14.826 megoldásra váró ügy állt ellőttük. A megyeközpontban tevékenykedő ügyészeknek az esetek csupán 25 százalékát sikerült megoldaniuk, így ezt az évet 11.015 bűnügyi munkával kezdték, melynek nagy része büntetőjogi eljárás.

"Egy Szatmárnémetiben tevékenykedő ügyész az elmúlt év folyamán átlagosan 2.471 ügyet oldott meg, azaz négyszer többet dolgozott, mint az ország más ügyészségein dolgozók. Ennek oka elsősorban az, hogy a megyeközpontban kiírt 13 ügyészi állásból kilenc betöltetlenül maradt; csupán négyen tevékenykedünk a városban." - mondta el Ana Rusu főügyész a Szatmár.ro-nak.

Rusu továbbá kifejtette, az elmúlt év folyamán az ügyek csupán 25 százalékát sikerült megoldaniuk, összesen 3.699 esetet, melyből 2.871 büntetőjogi eljárás, 93 panasz és  701 kérelem volt. Az 2010-es év rendkívül nehéz volt számukra, de félő, hogy ez az év még nehezebb lesz, hiszen még több megoldatlan üggyel állnak szemben, mint a múlt év elején.  Ami legjobban aggasztja az ügyészséget az a megoldatlan ügyek száma, az egyre gyarapodó büntetőjogi eljárás, valamint az, hogy kevesen vannak. A felmerülő gondok ellenére remélik sikerül minden ügyben helyesen eljárniuk, és megtartani az elért színvonalat.


Hírpotálunknak Ana rusu főügyész nyilatkozott
Hírpotálunknak Ana Rusu főügyész nyilatkozott


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: