2010-08-30 13:40:25• hírek • MTI/AP

Ismét Sydneyben mászott a Pókember

Ismét Sydneyben mászott a Pókemberként is emlegetett Alain Robert, aki mindössze 20 perc alatt jutott fel az város üzleti negyedében található 57 emeletes Lumiere-ház tetejére.

A biztosítókötél és egyéb felszerelés nélkül mászó férfit már az épület tetején várta a rendőrség. Letartóztatása után várhatóan - a korábbi kihágásához hasonlóan - ismét pénzbüntetést kell majd fizetnie. Egyelőre azonban még nem emeltek vádat ellene, pedig tavaly nyáron a Royal Bank of Scotland nevét viselő, 218 méter magas felhőkarcoló megmászását követően a közrend megzavarása miatt 750 ausztrál dollár pénzbüntetésre ítélték.

A háromgyerekes Pókember eddig több mint 85 magasépületet mászott meg. Az első nevezetesebb rekordját 1994-ben a 381 méter magas New York-i Empire State Building meghódítása jelentette. A felhőkarcolók gyarapodásával a puszta kézzel megmászható épületek száma is növekedett.

Tajvanon 2004-ben mászta meg a világ akkori legmagasabb épülete címét viselő 508 méter magas Taipei 101-tornyot. Sanghajban 2007-ben hódította meg a 420 méter magas Csin-Mao-tornyot, ezért a tettéért ki is utasították Kínából.


Pókember már számos magas épület tetejére feljutott
Pókember már számos magas épület tetejére feljutott


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: