2008-07-11 11:58:57• hírek • Szatmar.ro

Rekordkísérlet az EU-táborban

lszekerAz EU táborban 33-an másztak fel egy közös fotó erejéig egy szekérre.
Csütörtök délután 5 órakor az EU táborban 33-an másztak fel egy közös fotó erejéig egy tusnádfürdői gazdától kölcsönkért szekérre. Noha lett volna még szabad hely, a szervezők bizonyos biztonsági megkötéseket kellett alkalmazzanak, ugyanis a jármű fa-szerkezete csak egy bizonyos tömeget bír meg, és tudnivaló, hogy egy átlagos egyetemista lényegesen többet nyom, mint a széna. „Az biztos, hogy ennyire még sohasem volt tele a szekerem" - mondta a szekér-tulajdonos.

„Könnyű dolgunk volt a rekorddöntéssel, ugyanis nincs hivatalos adat arról, hogy mások valaha tömegesen próbáltak volna megmászni egy hagyományos székely szekeret, és főleg nem egyetemisták." - mondta Bodor László az EU tábor főszervezője, majd hozzátette: mindegy hányan fértek fel rá, ezúttal a poén volt a fontos.

Az EU-tábor a rekordkísérleteken, szakmai előadásokon és workshopokon túl szabadidős tevékenységgel színesíti a tábor programkínálatát, s az idei kínálat is igen gazdag. A több versenyt tömörítő csapatportya a tábor egész ideje alatt zajlik - benne a résztvevők csapatokra osztva versenyeznek egymással a fődíjért. A program főszervezői elmondták, hogy a számos szórakoztató - néha erőt próbáló feladat célja a csapatépítés. Egy kicsit diáknapos, mégis más, és minden érdeklődésű embert megmozgat: aki kosarazni akar, az kosarazik, aki gipsz-szobrot akar önteni, az gipsz-szobrot önt, aki karaokézni szeret, az karaokézik - ugyanis mindezek szerepelnek a programban.

Humorestekből idén sem lesz hiány, ugyanis a szervezők egy egész estét szenteltek az erdélyi humor képviselőinek. A program keretén fellép a Székelylend humortársulat, valamint a Szomszédnéni Produkciós Iroda is egy-egy műsorral.

Mivel idén minden a hagyományosan modern elv köré rendeződik - a szervezők ehhez alkalmazkodva hagyományosan modern zenekarokat hívtak meg a rendezvényre. A 2008-as koncertkínálat többek között a Tündérground és a sZempöl zenekarokat is felsorakoztatja, amelyek nagyon ügyesen ötvözik az erdélyi hagyományos népzenét és a modern dallamokat. Aki pedig még több zenére vágyna, az Angel B, Dj Master és a Tone Troopers zenéjére kapcsolódhat ki.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: