2014-05-02 14:31:41• hírek • Szatmar.ro

Rekordkísérlet Sepsiszentgyörgy napjain

Az első kísérletre a Mihai Viteazul téren kerül sor 14 órától, a második kísérlet az Autoliv színpadon lesz 19 órától.

Románia legismertebb kerékpáros trial sportolója, Orbán Barra Gábor szombaton két Guiness világrekord megdöntésére készül a Sepsiszentgyörgy Városnapok alatt.

Az eseményre mintegy 15 ezer embert várnak.

„A hátrafelé biciklizés és a bicaj egyik kerekén való ugrálás világrekordját szeretném megdönteni. Az elsőt egy amerikai tartja, aki 18,18 métert tett meg hátrafelé kerékpározva, a második rekordot egy olasz tartja, aki 240 alkalommal ugrált egy keréken - nyilatkozta a Tusnad Cycling Team trial kerékpárosa.

A két rekordkísérletet megfelelőképpen dokumentálják - videókamerával rögzítik -, egy közjegyző és egy közigazgatási alkalmazott hitelesíti a kísérletet, a tanú pedig a Román Kerékpáros Szövetség elnöke, Novák Károly Eduárd lesz. A felvételt majd elküldik a Guiness-rekordok nagy-britanniai hivatalához hitelesítés céljából.

„A kísérlet dokumentálása nagyon alapos, sok szabályt kell betartani, sokat dolgoztunk azért, hogy minden tökéletes legyen. A napokban például azt vizsgáltuk meg, hogy az a hely, ahol hátrafelé biciklizek majd, teljesen vízszintes legyen, ne lejtsen semmilyen irányban" - tette hozzá Orbán.

„A szövetség és a klubom sokat segít, ám ahhoz, hogy folyamatosan fejlődjek szükségem van arra, hogy minél több Világkupa-futamon vegyek részt. Ehhez viszont szponzori háttérre, támogatókra és támogatásra van szükségem. A két világrekord megdöntésének kísérlete is segítene a hírnevemen és ezáltal a jövőmön is. Amennyiben anyagilag nem sikerül a megfelelő hátteret magamnak megteremtenem támogatók, szponzorok által, akkor szándékomban áll a közeljövőben az Amerikai Egyesül Államokba utazni, és a két rekord nagyon jól jönne az önéletrajzomban" - mondta a sepsiszentgyörgyi sportoló.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: