2017-05-28 10:28:49• hírek • Kocsis Zoltán

Rekorder virágparádé

Az előző nyolc évben soha nem látott tömeg vett részt vasárnap délelőtt a Virágparádén. Kellemes május végi napsütés, némi testmozgás, remek közösségépítő lehetőség – minden adott volt tehát ahhoz, hogy kitűnő hangulatban vonuljanak végig a parádézók a Kossuth-kerttől a Sugárúton át a Szabadság-teret megkerülve a Székesegyházig.

Élő virág ugyan talán kevesebb volt a vártnál, de virágnak és virágba öltözött csöppség annál több. A jelmezek elkészítése a gyerkőcök és szüleik, tanítóik kreativitását, ügyességét dícsérik. Az alapanyag pedig nem lehetett más, mint természetesen újrahasznosítható hulladék.

Amint azt Békéssy Erzsébet ötletgazda, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazagtója a Kossuth-kertben kiemelte, a parádé célja pontosan a szelektív hulladékgyűjtés, a parkok, zöld övezetek fontosságának hangsúlyozása. Mindezek mellett a testmozgás, a szociális kapcsolatok kiépítése is fontos velejárója a virágparádénak.

„Nem lehet kihagyni a Virágparádét, a gyerek követeli, hogy idén is részt vegyünk” - mondja mosolyogva egy fiatal apuka. De így gondolhatta ezt többek között Turos Lóránd szenátor és Maskulik Csaba városmenedzser is, akik szintén részt vettek a felvonuláson.

Ők ugyan nem öltöztek tündérnek, szuperhősnek, méhecskének és ki tudja még minek, megtették azonban ezt a gyerekek. A legnagyobb sikere talán Donald kacsának volt, ami az elektronikus hulladékokat gyűjtő cég vontatófejéből integetett a láttára belelkesedő gyerkőcöknek.

A parádé kezdő momentumaként a résztvevők megkoszorúzták Kiss Gedeonnak, a Kossuth-kert megálmodójának és megteremtőjének mellszobrát, majd elindult a menet: elől két lovas, utánuk a Cserey Csaba vezette ütősök diktálták a tempót. A Székesegyház előtt aztán kialakult a viráglánc is: virággal, koszorúval felvértezett gyerekek fogták meg egymás kezét, mintegy az összetartást, az egységet, a barátságot jelképezve.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: