2014-03-31 17:58:08• hírek • MTI

Rekord-döntő kasszasiker lett a Jégvarázs

A Jégvarázs című Disney-produkció lett minden idők legnagyobb animációs kasszasikere: a mesefilmre eddig összesen 1,072 milliárd dollárért váltottak jegyet a nézők világszerte.

A korábbi csúcsot a Toy Story 3. című animáció tartotta, amely 2010-ben összesen 1,063 milliárd dollárt kasszírozott a mozikban - emlékeztetett hétfőn a BBC News. A hókirálynő című Hans Christian Andersen-mese nyomán készült film november 27-én debütált az észak-amerikai mozikban, a magyar bemutató december 5-én volt.

A produkció rekord bevételéhez az észak-amerikai jegyeladások 398,4 millió dollárral, a nemzetközi piac pedig 674 millió dollárral járult hozzá. A családi mozi több mint három hónapig tartotta magát az amerikai és kanadai jegyeladások alapján készülő tízes kasszasikerlistán. Jelenleg pedig már a filmtörténet tíz legnagyobb bevételű filmje között is szerepel.

A Jégvarázs két Oscart is begyűjtött az amerikai filmakadémiától: a legjobb animációs filmnek és a legjobb filmdalnak járó szobrot vitte el.

A The Hollywood Reporter szerint ugyanakkor az új animációs bevételi rekordot komolyan fenyegeti A Lego kaland című produkció előretörése: a február óta játszott filmre világszerte máris több mint 400 millió dollárért keltek el a jegyek, és számos helyen, köztük Ausztráliában vagy Németországban még be sem mutatták.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: