2012-06-21 15:24:06• hírek • Szatmar.ro

Ismét rali lesz a központban

Szombat reggel 8 órakor lezárják Szatmárnémetiben a Transilvania sugárutat és a környező néhány utcát, itt kerül ugyanis megrendezésre a megyei gyorsasági ralibajnokság 3. fordulója.

A Román Autóklub és az Auto-Karting Rider's klub szervezte bajnokság harmadik etapjának, akárcsak tavaly, nem a gyakorlópálya, hanem a Transilvania sugárút ad otthont. „„Ez a helyszín emberközelibb, több néző is tekintheti meg a viadalt, és az is nagy előny, hogy a központban van, könnyen elérhető rövid idő alatt, és ez az autósokat is jobban vonzza" - indokolta a döntést Seletye Dávid, az ACR helyi vezetője.

A jelentkező autósok összesen öt kategóriában mérhetik össze tudásukat: ON 1 (elsőkerék meghajtású autók, 1500 köbcenti és 200 lóerő alatt); ON 2 (elsőkerék meghajtású autók, 1500-2000 köbcenti között, 200 lóerő alatt); ON 3 (hátsókerék meghajtású autók, függetlenül a hengerűrtartalomtól, 200 lóerő alatt); Open (az első három kategóriába nem tartozók indulhatnak, licenccel rendelkező és nem rendelkező pilóták, épített autók, négykerék-meghajtásúak, 2000 köbcenti felettiek). Emellett van az Only Open kategória, melynek eredményei most már beszámítanak a hivatalos összetett pontversenybe, ugyanakkor ezen belül is létezik egy kategória, ebben az újoncok állnak majd rajthoz.

Az 1,2 kilométer hosszú, kanyarokkal megtűzdelt pályán zajló versenyt látványosabbá teszi Zentai Sándor és Zentai Attila. A két magyarországi driftbajnok két bemutatót is tart majd. Mi több, 13.00-tól fél órán keresztül bárki beülhet melléjük egy négyperces driftaxizásra is.

Szombat reggel 9 óráig lehet majd beiratkozni a versenyre, ezt egy gokartbemutató követi, a bajnokság pedig 11.00 órától startol majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: