2012-06-24 12:03:13• hírek • Kocsis Zoltán

Rekord számú induló a ralibajnokságon

Hatalmas sikernek örvendett szombaton Szatmárnémetiben a Megyei Gyorsasági Ralibajnokság harmadik fordulója: közel kétezer néző tekintette meg a pilóták manővereit és a driftbajnokok bemutatóját.

Ennél is örömtelibb talán, hogy összesen 51 pilóta állt rajthoz, már pedig ez rekord a Román Autóklub Szatmár megyei kirendeltsége és a Auto-Karting Rider's klub  által szervezett bajnokság történelmében. A mezőnyben voltak Nagybányáról, Nagyváradról, Désről, Szamosújvárról, Színfaluból, Halmiból és Sárközújlakról érkező versenyzők is - természetesen a szatmárnémetiek mellett. Mi több, a viadal nemzetközivé vált, mert Magyarországról és Németországból érkezett pilóták is rajhoz álltak.

A magas létszám ellenére a szatmáriak ezúttal is remekül szerepeltek, hisz az öt kategóriából hármat is szatmárnémeti versenyző nyert meg: az ON.2 és az Open kategóriában Domuta Daniel, az ON.3 kategóriában pedig Stecka Florin volt a legjobb.

A Transilvania-sugárúton megtartott esemény azonban nem csak a versenyről szólt. A nézők megcsodálhatták ugyanis a Magyarországról érkezett Zentai Sándor és Zentai Attila páros driftbemutatóit is. Mi több, tizenegy bátor és szerencsés néző beülhetett melléjük az autóba is.

A Megyei Gyorsasági Ralibajnokság III. fordulójának eredményei:
ON.1
- 1. Füstös Tibor (Dés, Mitsubishi Colt); 2. Ghete Iuliu (Szamosújvár, Mitsubishi Colt); 3. Kis Kasza Szilárd (Szatmárnémeti, Mazda);
ON.2. - 1. Domuta Daniel (Szatmárnémeti, Honda); 2.Májer Richárd (Szatmárnémeti, Honda) 3. Kis Kasza Szilárd (Szatmárnémeti, Mazda);
ON.3 - 1. Stecka Florin (Szatmárnémeti ,BMW ); 2. Bakonyi Raul (Szatmárnémeti ,BMW) ; 3.Heredea Cristian (Nagyvárad, BMW)
OOP - 1, Tirpe Ioan (Nagyvárad , BMW) ; 2. Kálmán Kálmán (Nagyvárad, BMW), ; 3.Rencsik József (Szatmárnémeti , BMW)
OPEN - 1. Domuta Daniel (Szatmárnémeti, Honda)- legjobb idő; 2.Stecka Florin ( Szatmárnémeti ,BMW ); 3. Kocsis Olivér (Szatmárnémeti , BMW),
Fiatal debütálók: 1. Iocsak Leontin 13 éves (Sárközújlak, Mazda); l2. Tarta David 10 éves ( Nagybánya, Suzuki Swift) ; 3. Sabadus Cassian 9 éves (Szatmárnémeti , VW Golf)
További díjazottak:
- legfiatalabb navigátor: Toth Darius,
- legjobb debütáló : Pop Adrian

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: