2010-04-09 13:19:33• hírek • Balog Anita

Rekord méretű csempészcigi-fogás

Soha nem látott mennyiségű csempészcigarettát fogtak a vámügyőrség emberei péntek reggel a szatmárnémeti Goronului utcában. Egy kamionban látszólag üvegvattát szállítottak, de az iratok ellenőrzésekor hamar gyanússá vált a szállítmány: igazából megközelítőleg 250 ezer doboz csempészcigaretta lapult a rakodótérben.

Szatmár megyében egyértelműen rekordnak számító csempészcigaretta-szállítmányt füleltek le pénteken a kora reggeli órákban a vám és pénzügyőrség ellenőrei. Egy bukaresti teherautót állítottak meg rutinellenőrzés céljából a Gorunului utcában, ám a sofőr hamar gyanússá vált, amikor többek között kiderült: nincsenek okmányai az áruról, amit szállít. Persze nem csak ez volt az egyetlen gyanús jel, az autó vezetője talán kicsit megijedt, mert meglehetősen ellentmondó dolgokat is mondott: azt állította, hogy Nagybányára szállítja az árút, bár teherautójával épp Nagybánya irányából szatmárnémeti felé tartott.

A rakomány átvizsgálásakor derült ki, hogy a néhány zsák, építkezésekkor szigetelő-anyagként használatos üvegvatta csak álca, és hogy a pár sor szigetelőanyag mögött egy teljes kamionnyi csempészáru lapul.

Ugyan még nem történt meg a ''leltározás'', de nagyjából 450 nagy doboznyi cigarettáról lehet szó, ami olyan 250 ezer doboz húsz szálas cigarettát jelenthet. A piaci értéket sem tudták megmondani a belső vámnál dolgozók, de az összeg 300-400 ezer euró körül lehet - szóval egy igazán nagy üzletet hiúsítottak meg az ellenőrök. A szállítmányban az első vizsgálatok szerint Marlboro és Classic típusú cigaretta volt.

Szatmár megye eddigi legnagyobb csempészcigaretta-fogása egy 150 nagy dobozos szállítmány volt még a tavalyi évben, a mostani fogás ennek háromszorosa.


Egy kamionnyi csempészcigarettát találtak
Egy kamionnyi csempészcigarettát találtak


Az eddigi legnagyobb fogás a vámügyőrök történetében
Az eddigi legnagyobb fogás a vámügyőrök történetében


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: