2011-03-15 14:33:39• hírek • Szatmar.ro

Rekord lett a rekord veszte

Amikor a német élvonalbeli labdarúgó bajnokság hétvégi fordulójában a Schalke - Frankfurt mérkőzés elkezdődött, vélhetően kevesen gondolták, hogy a találkozó bekerül a Bundesliga történelemkönyveibe. A Veltins-Arenában, a 70. percben ugyanis két rekord is született. Pontosabban az egyik megdőlt.

Az Eintracht Frankfurt pocsékul kezdte az idei tavaszt, az első nyolc bajnokin egyszerűen képtelen volt betalálni az ellenfelek kapujába. Ez a rossz sorozata a Schalke ellen a 70. percben szakadt meg, 793 perces gólszünet után.

Ráadásul nem akármilyen találattal. Jorgosz Cavellasz vélhetően csapat-és honfitársának, Teofanisz Gekasznak akarta passzolni a labdát, ám azt a csatár nem érte el. Ez viszont meglepte Manuel Neuer kapust, akin átpattanva a laszti a hálóban kötött ki.

Cavellasz ezzel 73 méterről szerzett gólt, megdöntve az eddigi Bundesliga-csúcsot, amit Klaus Allofs még 1986-ban állított fel: akkor egy Köln - Leverkusen bajnokin 70 méterről vette be a vendégek kapuját.



Napjaink egyik legnagyobb kapustehetségének tartott Neuer mellesleg 14 perccel később nemes elégtételt vett előbbi hibájáért: egy (vaktában?) előrevágott labdájára egy harmadik görög, Angelosz Hariszteasz csapott le, aki ezzel bebiztosította a hazaiak 2-1-es győzelmét.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: