2014-07-17 13:38:20• hírek • Szatmár.ro

Burgonyalé és egészség

A burgonya az egyik legnépszerűbb növény, amit világszerte termesztenek. Megannyi formában felhasználható és elkészíthető.

Egészségre gyakorolt gyógyhatásain kívül a kozmetikai iparban is felhasználják, mivel puhábbá és tisztábbá teszi a bőrt, gyógyítja a pattanásokat, valamint a sebek kezelésére is alkalmas.

A legutóbbi kísérletek igazolták, hogy a naponta elfogyasztott burgonyalé megszünteti-, illetve segítségével megelőzhetők az emésztési problémák.

Egy Ausztriában és Németországban végzett, 40 emésztési problémával küszködő személy bevonásával történő kísérlet alapján kiderült, hogy a burgonyalé fogyasztása hatékonynak bizonyult az emésztési zavarok, gyomorrontás és gyomorfekély esetén. A kísérleti személyek 100 ml burgonyalét fogyasztottak reggel étkezés előtt, fél órával ebéd előtt és este közvetlenül a lefekvést megelőzően. Mindössze egy hetes kúrát követően egészségi állapotuk javulásáról számoltak be.

A természetgyógyászok gyomorfekély kezelése esetén az egyik legjobb gyógymódnak tartják, de idegi eredetű betegségek esetén is bátran fogyaszthatjuk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: