2015-07-28 23:20:01• hírek • Szatmár.ro

Rekord heroinfogás a petei határátkelőhelyen

A heroin (az ópiumhoz és a morfiumhoz hasonlóan) a mák nedvéből készül. A tejes, nedvszerű ópiumot először kivonják a mákgubóból. Ezt az ópiumot morfiummá finomítják, majd tovább finomítják a heroin különböző formáivá.

Nem mindennapi kábítószer-fogással büszkélkedhetnek a szervezett bűnözés ellen küzdő rendőrök, a határrendészek és a rendőrség gyorsbevetési osztagának tagjai. Egy kamionban 170 kilogramm heroint találtak, ami az utóbbi évek legnagyobb fogása Szatmár megyében.

Helikopterrel szállították Bukarestbe azt a 7 millió euró értékű kábítószert, amit a keddi nap folyamán foglaltak le több hatóság képviselői a petei határátkelőhelyen. A 170 kilogrammnyi heroint egy teherautó dupla falú üzemanyag-tartályában találták meg - állítólag az anyag Ukrajnából érkezett Romániába, a célállomás pedig egy vagy akár több nyugat-európai ország lett volna.

A Valcea-i rendszámú kamion a Pete-Csengersima határátkelőhelyen akarta elhagyni az országot, amikor rajtaütöttek. Állítólag a hatóságok emberei már azóta figyelemmel követik a szállítmány útját, hogy azt nemrég Ukrajnából behozták az országba a szeretvásári határátkelőn keresztül.

A szervezett bűnözés elleni osztály munkatársainak több mint egy órába telt, amíg sikerült kiemelniük az összes zacskó heroint a dupla falú üzemanyag-tartályból. A csempészek nagyon körültekintőek voltak, irataik a legnagyobb rendben voltak.

A heroin egy erős függőséget okozó, illegális drog. Drogfüggők milliói használják világszerte, akik képtelenek felülkerekedni azon a belső kényszerükön, hogy tovább szedjék ezt a drogot életük minden napján, mivel tudják, hogy ha abbahagyják, szembe kell nézniük a szörnyű elvonási tünetekkel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: