2013-05-07 11:56:00• hírek • Kocsis Zoltán

Rekord alkoholkoncentrációval kapták el a traktoristát

Az ortodox húsvét hétfőjén 10.000 lej értékű bírságot szabtak ki a közlekedési rendőrség munkatársai Szatmár megyében. Összesen tíz személy veszítette el vezetői engedélyét: hat esetben 50 km/h-val lépték túl a megengedett sebességhatárt, négyen pedig szabálytalanul előztek.

Szatmár megyei rekordnak számító alkoholkoncentrációt produkált az a férfi, akit hétfőn Ákos és Krasznamihályfalva között állítottak meg a közúti rendőrség munkatársai. Noha a vérvizsgálat utáni eredmény lesz mérvadó, a rendőrségi szóvivő ámuldozva kijelentette: ilyenről magas alkohol-koncentrációról ő még nem hallott.

Az 53 éves G. Attila a DJ 195B jelzésű megyei úton közlekedett traktorja volánjánál, amikor a rendőrség munkatársai megállították. Alkoholtesztnek vetették alá, ám ők lepődtek meg a legjobban, amikor az eredményt meglátták: a szonda ugyanis 2,92 mg/l koncentrációt mutatott ki a kifújt levegőben!

„Ilyenről én még nem hallottam, munkám során nem találkoztam ilyen magas értékkel Szatmár megyében", mondta a Szatmár.ro érdeklődésére Roxana Cristea, a Szatmár Megyei Rendőrség sajtószóvivője.

Kíváncsiak voltunk, az ilyen magas alkoholkoncentráció milyen hatással lehet az emberi szervezetre, ezért megkerestük az ügyben dr. Láng Lászlót.

Elmondása szerint az ilyen magas koncentráció esetén valószínű, hogy az illető kevéssel az ellenőrzés előtt ihatott valami töményet. „Ez persze nem azt jelenti, hogy csak egy kispohár pálinkával kapták el, előtte is jócskán kortyolgathatott. Ilyen esetekben a rendőrség egy órán belül vérvizsgálatnak veti alá az illetőt és ennek eredménye a mérvadó", fogalmazott dr. Láng.

A szakember felhívta azonban a figyelmet, hogy a legkisebb mértékű alkohol elfogyasztása is komolyan befolyásolhatja egy gépkocsi vezetőjének figyelmét. „Kevés alkohol elfogyasztása után is csökkennek a vezető reflexei, ennek következtében pedig nő a reakcióideje. A másik veszélyt az jelenti, hogy az alkohol hatással van az ítélőképességre, a mérlegelési képességre. Az ember bátrabbá, kevésbé elővigyázatossá válhat. A harmadik veszélyforrást a látótér beszűkülése jelenti", mondta dr. Láng László.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: