2018-08-04 12:06:15• hírek • Oszkó Viktória

Rejtélyes módon eltűnt a szatmári lottónyertes férfi

A szatmárnémeti 16-os lakónegyedbe riasztották a rendőrséget nem olyan régen. Mint kiderült, egy 70 éves férfi szomszédai kérték a hatóságok segítségét, mert napok óta nem látták ismerősüket és aggódni kezdtek érte.

Az eset érdekessége, hogy az idős úr a napokban nyert egy bizonyos összeget egy magyarországi szerencsejátékon, aztán egyik napról a másikra egyszercsak eltűnt szomszédai szeme elől. A lakók próbálkoztak kopogással, dörömböltek az ajtón, de mivel senki nem reagált, jobbnak látták szakemberek segítségét kérni.


A helyszínre érkezett többek között egy rendőrségi egység, tűzoltók és egy SMURD mentőcsapat is. A tűzoltóság speciális járművel érkezett arra az esetre, ha be kellene törni az említett férfi lakásába.


Végül az ajtón keresztül történt meg a behatolás: a keresett személyt eszméletlen állapotban találták meg a földön fekve. A férfit azonnal elsősegélyellátásban részesítették és a kórház sürgősségi osztályára szállították.


A szomszédok azt gondolják, hogy a lottónyeremény lehetett az oka annak, hogy a férfit végül a rendőrségnek kellett előkerítenie: szerintük valaki a nyeremény miatt támadhatott rá a férfira, aki emiatt mozgásképtelenné vált.


A valóságban azonban feltételezhetően más történt: az utóbbi napok szokatlanul és egyben elviselhetetlenül meleg időjárása vezethetett a férfi állapotának radikális leromlásához.


Idős embereknek és krónikus betegsében szenvedőknek is azt javasolják az egészségügyi szakemberek, hogy legyenek óvatosak a nagy melegben, hidratálják testüket rendszeresebben, vagyis igyanak annyi folyadékot, amennyit csak tudnak!


Erre a legmegfelelőbb a szénsavmentes ásványvíz vagy más természetes üdítők foyasztása, amelyek nem tartalmaznak túl sok cukrot vagy tartósítószert. Figyeljünk oda étkezésünkre is, fogyasszunk sok lédús gyümölcsöt és több szezonális zöldséget, és ha tehetjük, kerüljük az alkoholos italok fogyasztását, amíg tart az extrém hőség! Idős emberek kerüljék a fizikai aktivitást, ne a legnagyobb melegben intézzék ügyes-bajos teendőiket!


A szakemberek azt javasolják az idősebb korosztály számára, hogy ha lehet, ne délelőtt 11.00 és délután 15.00 óra között induljanak útnak, ha el kell intézniük valamit, ha pedig sürgős és mégis rászánják magukat, könnyű, jól szellőző ruházatot válasszanak maguknak és feltétlenül vigyenek magukkal fejfedőt, hogy elkerüljék a napszúrást!


A krónikus szív- és érrendszeri, máj-, vese-, tüdő-, keringési vagy magas vérnyomás betegségben szenvedők keressék fel orvosukat, gyógyszerészüket szakmai segítségért, támogatásért, illetve tippekért, hogy könnyebben átvészelhessék ezt a szervezetet megterhelő időszakot!

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírus statisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: