2018-04-17 06:28:49• hírek • MTI

Rejtélyes húsevőfekély-járvány okoz riadalmat Ausztráliában

A délkelet-ausztráliai Victoria államban az elmúlt négy évben 400 százalékkal nőtt a leginkább Afrikára jellemző Buruli-fekély eseteinek száma. Az orvosok az ausztrál kormány támogatását kérik a betegség és okainak kutatásához.

Victoria államban tavaly rekordot jelentő 275 új esetet regisztráltak, ami 51 százalékos emelkedést jelent 2016-hoz képest. Az orvosok egyelőre nem tudják, hogy mivel lehetne megakadályozni a bőrbetegség tovább terjedését, és arra sem lelik a választ, hogy a trópusi területekre jellemző betegség miként terjedt el ennyire a mérsékelt éghajlatú Victoria államban.


A fertőző betegségekre specializálódott Daniel O’Brien szerint az elméletek kiterjednek az eső, a termőföld típusa és a vadállatok szerepére is. Míg mások a szúnyogokra tekintenek lehetséges baktériumhordozóként. A hatóságok tavaly például a helyi oposszumok ürülékében bukkantak rá a baktérium nyomaira.


Victoria állam egészségügyi hatóságai ez idáig több mint egymillió ausztrál dollárt költöttek a betegség kutatására és felvilágosító kampányokat is indítottak. Ausztrália esetében néhány évvel ezelőttig leginkább Queensland állam trópusi régióiban fordult elő a betegség, és alkalmanként más államokból is jelentettek eseteket.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: