2014-04-14 14:46:07• hírek • (x)

Reizerék Cabernet Sauvignonja lett a megyei borverseny legjobb vörösbora

A túrterebesi pincészet borai beszerezhetők minden nap a szatmárnémeti húsvéti vásáron.

Kitűnően szerepelt a Reizer György vezette túrterebesi pincészet az idén 11. alkalommal megtartott megyei borversenyen. Az általuk készített Cabernet Sauvignon kapta meg a legmagasabb pontszámot a bukaresti szakértői zsűritől a vörösborok kategóriájában, így az elmúlt évek helyi szintű borversenyein szerzett érmek, illetve a megyei borversenyeken elért aranyérmek mellett most már egy megyei szintű Nagy Arannyal is büszkélkedhetnek.

A pincészet első ültetéseire még 2004-ben került sor, ekkor egy 40 árnyi túrterebeshegyi területen kezdtek el Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc és Rajnai Rizling szőlőket termeszteni. Az elmúlt években a tapasztalattal már nőtt a szőlős mérete is - ma már 5 hektáron termesztenek a már említett szőlőfajták mellett Muskotályt, Traminert, Cabernetr frankot, Pinot noirt és Furmintot.

A Reizer pincészet borai az év minden napján megtalálhatók a hagyományos termékek vásárán, pénteken és szombaton 8.30 és 14 óra között vásárolhatók meg ezek. A húsvétot megelőző periódusban a Húsvéti Vásár keretében munkanapokon is 10 és 18 óra között várják a borkedvelőket a sétálóutcán felállított faházikók egyikében.

A húsvéti vásár keretében is elérhetők a Reizer-pincészet borai

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: