2012-02-02 11:37:23• hírek • Kocsis Zoltán

Idén kevesebb pénz jut majd útjavításra

„Az idei esztendőben kevesebb pénzt költünk majd az utak javítására, mint a tavaly. Ezzel szemben a befektetések összege ugyanannyi marad és három nagyobb beruházáshoz is hozzákezdünk", mondta szerdai sajtótájékoztatóján Ilyés Gyula.

Amint arról többször is beszámoltunk, idén két nagy infrastrukturális fejlesztéshez lát hozzá a polgármesteri hivatal: az egyik a Károlyi út egy részének felújítása, a másik pedig az terelőút megépítése. Mindkettő esetében már elkészült a műszaki dokumentáció. Szerdán ezek mellé sorolta a polgármester a Dorobantilor utca befejezését is.

„A Dorobantilor leaszfaltozásával két legyet ütnénk egy csapásra: összekapcsolnánk a Lucian Blaga sugárutat a Draxlmayer gyárral, illetve végre aszfalt kerülne az egykori Szőke Mocsár útra, amely most a Dorobantilor utca részét képezi", mondta Ilyés.

A leglátványosabb és egyben legnagyobb beruházás Károlyi út felújítása lesz. Ennek teljes rehabilitálása megközelítőleg négy millió euróba kerül, ezért a polgármesteri hivatal úgy döntött: idén a legrosszabb állapotban lévő szakaszt, a Brandusa utca és a város vége közötti részt újítja fel. Itt ki kell cserélni a teljes kanalizálást és új alapot kell építeni. Amennyiben a városi tanács elfogadja a városi költségvetést, akkor még egy hónapba kerül a közbeszerzési licit előkészítése. A amennyiben az árverés gond nélkül folyik (értsd nem lesz fellebbezés), akkor május végén lehetne hozzákezdeni a kivitelezéshez. „Mindennemű késés azt veszélyeztetné, hogy télig nem leszünk kész", mondta Ilyés.

A polgármester elmondása szerint a Károlyi út teljes felújítását két további szakaszra kell bontani. A Decebal híd és a Golescu híd közötti részen csak új aszfaltburkolatra van szükség, míg a Golescu híd és a Brandusa közötti részen már az alapot is meg kell erősíteni.

A tervek között szerepel ezen felül több járda modernizálása a 16-os és a Kárpátok lakónegyedekben. Előbbiben folytatják a parkolók kiépítését, míg a 15-ös negyedben is felújítanak majd néhány kisebb utcát.

Áprilisig kell elkészülnie a Korzó járdájának a felújítása is. Ennek kapcsán a polgármester elmondta, eltávolítják onnan azt a reklámoszlopot, amely erősen ront a környék összképén. Helyette két modern reklámfelületet alakítanak majd ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: