2011-02-16 14:28:16• hírek • Póti Orsolya

Rehabilitálták a Valentin Napot

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai és tanárai idén szakítottak a hagyományos Valentin Napi műsorokkal, úgymond rehabilitálták a szerelmesek és a szeretet napját egy "Szeretet postát" hozva létre.

Zűrzavar övezi a Szt. Bálint angolosított Valentin Napi hagyományait és gyakran elhangzik a vád, miszerint meggondolatlanul és értetlenül átvesszük a formavesztett amerikai kommersz szokásokat. A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban azzal az elhatározással szervezte meg a „Szeretet postát", hogy tisztázza az ünnep eredetét és jelentőségét.

Ezen a napon sokan azt hiszik, hogy minden csak a szerelem körül forog, sokan nem is tudják a szent magyar nevét, felebaráti szeretetéről tett tanúságát, egyszóval, az ünnep igazi lényegét. Ezt tisztázva, a diákok nem csak szerelmes levelet, hanem baráti üzenetet is küldhettek egymásnak. A diákok és tanárok egyaránt egy közös „Szeretet ládába" dobták Szent Bálint napi üzeneteiket, amelyeket futárok kézbesítettek a címzetteknek.

Visszajelzések alapján a főgimnázium igazgatónője, Pataki Enikő elmondta: sikeres volt a kezdeményezés, hiszen nem csak közösség formáló ereje volt, hanem a gyerekek iskolához való kötődését is erősítette, ami a tárgyi tudásra való nevelés mellett szintén jelentős.


"Szeretet ládát" hoztak létre a Kölcseysek
"Szeretet ládát" hoztak létre a Kölcseysek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: