2010-06-24 10:26:26• hírek • mti

Régizene-fesztivál Csíkszeredában

Rendhagyó programot készítettek a szervezők a csíkszeredai Régizene Fesztiválra, a rendezvény idén ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját.

A Hargita Megyei Kulturális Központ és a Hargita megyei önkormányzat által szervezett eseményt július 8. és 11. között tartják. A fesztiválon több romániai, magyarországi és más országból meghívott együttes koncertezik. Így Ausztriából érkezik az Unicorn, Magyarországról a Musica Profana és a Musica Historica együttes, de jelen lesz a Barokk Fesztiválzenekar is, amelynek tagjai Romániából és Németországból jönnek.

A romániai együttesek közül fellép a farkaslakai Schola Cantorum, a kolozsvári Flauto Dolce és a Dargason, a baróti Kájoni Consort, a nagykárolyi Collegium, a bukaresti Lyceum Consort és a sepsiszentgyörgyi Codex.

A koncertek helyszíne a csíkszeredai Mikó-vár udvara vagy rossz idő esetében a Csíki Játékszín nagyterme, a szintén csíkszeredai Szent Ágoston-templom, a gyergyószárhegyi Lázár-kastély, valamint a csíksomlyói kegytemplom.

A harmincéves fesztiválon ünnepli hatvanadik születésnapját Kobzos Kis Tamás magyarországi előadóművész. Ünneplésre ad okot az is, hogy a népszerű előadó huszadik alkalommal lép fel ezen a fesztiválon. A művész a török Erdal Salikogluval és a Musica Historica együttessel közösen koncertezik.

A szervezők jubileumi kiadványt is készítenek, amelyben áttekintik a rendezvény három évtizedes történetét. A fesztivállal párhuzamosan tartják a Régizenei Nyári Egyetem mesterkurzusait neves európai előadók vezetésével. A csíkszeredai Régizene Fesztivál fővédnöke Kelemen Hunor romániai kulturális miniszter.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: