2011-01-10 16:08:47• hírek • Szatmar.ro

Vezető kerestetik

A polgármesteri hivatal versenyvizsgát írt ki a Szatmárnémeti Északi Színház, illetve a G. M. Zamfirescu Kultúrház igazgatói állásának betöltésére.

A jelentkezési íveket január 31-ig lehet letenni, azonban Ilyés Gyula polgármester elmondta, ez inkább formaság, nem is nagyon számítanak más jelentkezőkre. A városvezető szerint az eddigi vezetőség jól végezte dolgát, viszont eleget kell tenni a törvényi előírásoknak, hiszen egyik esetben lejárt a mandátum, a másik intézményben pedig csak ideiglenesen volt kinevezve a gazdasági igazgató.

A polgármester elmondta, az Északi Színház igen jól gazdálkodott a 2010-es évben, az ország többi román és magyar részleggel rendelkező színházát jóval felülmúlta.
Országos szinten élen jár a kis kiadások és a nagy bevétel tekintetében. Míg a sepsiszentgyörgyi színház 150.000 lej, és a marosvásárhelyi színház 350.000 lej saját bevételre tett szert, addig a Szatmárnémeti Északi Színház 2010-ben 800.000 lej profitot termelt magának a színházjegyekből és bérletekből, pedig jóval kevesebb állami támogatást kaptak, mint más megyeszékhelyek színházai.

A kulturális intézmények számára azonban nem hoz több pénzt a kormány részéről az idei év sem, hiszen a törvény arra kötelez, hogy ugyanannyi pénzt kapjanak, mint tavaly.

A G. M.Zamfirescu esetében vannak ötletek az intézmény működésének átalakítására, hiszen szeretnék, ha valamilyen formában a Szakszervezetek Művelődési Házában lehetne tevékenységet folytatni. A polgármester azt szeretné, ha valamilyen együttműködési szerződést lehetne kötni az Országos Szakszervezetek Szövetségével, ugyanis ki kellene használni azt a nagy és értékes színháztermet, mivel a G. M. Zamfirescu Kultúrház jelenlegi épületében nem lehet komolyabb, nagyobb méretű kulturális rendezvényeket szervezni.


A G. M. Zanfirescu kultúrház vezetői tisztségére is lehet vizsgázni
A G. M. Zanfirescu kultúrház vezetői tisztségére is lehet vizsgázni


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: