2010-11-30 14:46:19• hírek • Szatmar.ro

Ketten maradtak az igazgatói székre

Kedden került sor arra az írásbeli vizsgára, amelyet a Szatmár Megyei Kórház igazgatói posztjának betöltésére írtak ki.

A kórházi decentralizáció után első ízben írtak ki versenyvizsgát a vezetői pozíció betöltésére. A reggel tíz órakor kezdődő vizsgára bár hárman jelentkeztek, végül csupán ketten jelentek meg. Az eddigi igazgató, Ciobanu Adrian doktor ugyanis végül távol maradt a megmérettetéstől, így csupán Marc Adrian, megyénk Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságának vezetője, valamint Teodor Mihali, egykori igazgató indult az állásért.

Csehi Árpád Szabolcs, a megyei tanács elnöke portálunknak elmondta, a döntő bizottságot az az öt személy alkotja, akik a kórház vezetőtanácsának tagjai is egyben. A keddi írásbeli vizsgát pénteken követi a szóbeli, amikor is a jelentkezőknek utolsó esélyük lesz bebizonyítani rátermettségüket.

A tanácselnök elmondása szerint kemény vezetőre van szükség, mivel az elkövetkezőkben átszervezésekre is lehet számítani, ugyanakkor törekedni kell az Európai Unió által kiírt pályázatok megnyerésére is.

„Nagyon kemény kihívás a mai gazdasági helyzetben egészségügyi intézményt vezetni, legyen bárki is a menedzser." - fogalmazott Csehi. A vizsgák eredményeire jövő hét elején lehet számítani, amennyiben pedig nem történik fellebbezés, a beiktatásra is hamarosan sor kerül.


Ketten maradtak a megmérettetésre
Ketten maradtak a megmérettetésre


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: