2011-02-02 12:32:12• hírek • Póti Orsolya

Régiségeket nézegettek a foglyok

A Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézet szerda délelőtt újabb kulturális programot szervezett, sort kerített az év első múzeumlátogatására. Ezúttal tíz fogoly tekinthette meg a Megyei Múzeum történelmi és régészeti részlegét.

A Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézet tíz foglya szerda délelőtt eltávozási engedéllyel meglátogatta a Szatmár Megyei Múzeumot, ahol megtekintették az intézmény történelmi és régészeti részlegét. A programot most is a legjobb magaviseletű foglyoknak szervezték.

Az efféle programoknak többek között kulturális, nevelő és ösztönző jellege van - közölte Raluca Dimulescu, a Büntetés-végrehajtó Intézet sajtószóvivője. A börtön pszichoszociális osztályának asszisztense, Balázs Diana szerint, a hasonló tevékenységek a kulturális nevelés mellett, megkönnyítik a foglyoknak a társadalomba való újra-beilleszkedést, valamint ösztönzik őket a közösségben való természetes viselkedésre. Az akció célja elsősorban az, hogy ösztönözzék a  foglyokat a közösséggel való természetes kapcsolattartásra is.

A kulturális program a börtön pszichoszociális osztályának asszisztense, Balázs Diana és a Megyei Múzeum vezetőségének közreműködése által jöhetett létre. A két intézmény között már korábban létrejött egy együttműködési szerződés, melynek során továbbra is szerveznek kulturális tevékenységet a fogvatartottaknak.

 




A Megyei Múzeum tárlatát nézték meg a foglyok
A Megyei Múzeum tárlatát nézték meg a foglyok

 


 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: