2011-03-11 14:36:27• hírek • Szatmar.ro

Regionális találkozót tartott a Helyi Rendőrség

Kilenc megye Helyi-, illetve Közösségi rendőrei vettek részt azon a konferencián, amelynek központi témája a Helyi Rendőrséggé való átalakulás volt.

Zsúfolásig megtelt az egyik szatmárnémeti panzió konferenciaterme a közrend fenntartásáért felelős szerv munkatársaival. A 28 város küldötteiből álló rendőröket Ilyés Gyula polgármester, Albu Adrian alpolgármester és Gazdac Florin a szatmárnémeti Helyi Rendőrség vezetője fogadta.

Különböző egyenruhákat és felszereléseket gyártó, illetve forgalmazó cégek tartottak bemutatót is a vendégeknek, a cipőtől, a téli bundás sapkáig bezáróan.

A jelenlévők szemügyre vehették a cégek termékeit, ezekről árajánlatokat is kaptak. Nagy érdeklődés övezte az autóba szerelhető kamerát, amelynek köszönhetően belső, illetve külső felvételeket is rögzíthetnek a közalkalmazottak, amelyek több esetben is bizonyítékkánt szolgálhatnak.

Egy ilyen készülék ára 300 eurónál kezdődik és a szükséges technikai tudásától függően emelkedik ára.

Gazdac portálunknak elmondta, az egyik legnagyobb problémát számukra az okozza, hogy megalakulásukat bár törvénybe foglalták, bizonyos jogi feltételek mégis hiányoznak ahhoz, hogy minden területen legálisan teljesíthessék az előírtakat. A vezető ennek megváltoztatását sürgetné, tájékoztatva, hogy átalakulásuk óta több feladatkörrel bírnak, így a közlekedés rendészetnek is besegítenek, az engedély nélküli építkezéseket, az utcai plakátolást, és a szemetelést is felügyelik, illetve büntetik.


Regionális találkozót szerveztek Szatmárnémetiben
Regionális találkozót szerveztek Szatmárnémetiben



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: