2012-10-29 14:55:34• hírek • Kocsis Zoltán

Az RMDSZ jelöltjei leadták jelentkezésüket

Hétfő délelőtt a Közigazgatási Palotában az RMDSZ öt képviselő- és két szenátorjelöltje leadta a december 9-én esedékes törvényhozási választásokon való részvételüket hivatalossá tevő jelölési dossziéikat.

Az eseményen a jelöltek mellett a szövetség több olyan markáns személyisége is részt vett, mint Csehi Árpád korábbi megyei elnök, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke vagy Kovács Jenő Nagykároly polgármestere.

Remus Nemes, a Megyei Választási Iroda elnöke sorban áttanulmányozta Kereskényi Gábor, Erdei D. István, Szász Piroska, Balogh Sándor és Kovács Zoltán képviselőjelöltek valamint Pataki Csaba és Maskulik Csaba szenátorjelöltek dossziéit. Megjegyzendő, hogy Balogh Sándor munkahelyi kötelezettség miatt nem tudott részt venni az eseményen, ám kollégái az ő dossziéját is leadták, mivel nem kötelező a személyes jelenlét.

„Amint azt már az RMDSZ-től megszokhattuk, elegáns, korrekt és konstruktív kampányt várhatnak tőlünk. Én a csapatmunkában hiszek és bízom ebben a csapatban", nyilatkozta Pataki Csaba szenátorjelölt, az RMDSZ Szatmári szervezetének ideiglenes elnöke.

Amint arról már beszámoltunk, az egyes számú választási körzetben Kovács Zoltán, a kettesben Szász Piroska, a hármasban Balogh Sándor, a négyesben Erdei D. István, az ötösben pedig Kereskényi Gábor száll harcba a szavazatokért. Ellenfeleik az egyes körzetben Nicolae Bura (USL) és Andreea Paul (ARD), kettesben Ovidiu Silaghi (USL) és Sergiu Babasan (ARD), a hármasban Octavian Petric (USL) és Ioan Mihalcea (ARD), a négyesben Viorel Buda (USL) és Adrian Cozma (ARD) míg az ötösben Ciprian Ardelean (USL) és Ovidiu Muresan (ARD) lesznek.

A két szenátori helyért Maskulik Csabának Valer Mariannal (USL) és Petre Muresannal (ARD), míg Pataki Csabának Virgil Enatescuval (USL) és Sorin Ghileával (ARD) kell megküzdenie a szavazatokért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: