2008-10-12 22:51:48• hírek • Csenteri Judit

Állatokkal a daganatos betegségek ellen

Amerikai kutatók bebizonyították, hogy a macskák és kutyák valódi védelmezői gazdáinknak azáltal, hogy erősítik azok immunrendszerét – olvashatjuk a Daily Mailben.

A Kaliforniai és a Stanford-i Egyetem kutatói szerint a háziállatokat tartó személyeknek sokkal kevesebb esélyük van nyirokkal kapcsolatos daganatos betegségek megszerzésére, mint az állatokat nem tartó személyeknek.

Előzetes felmérések már arra is fényt derítettek, hogy azok a gyerekek, akik háziállatok környezetében élnek, sokkal ritkábban kérezkednek el az iskolából betegségre panaszkodva, mindezt pedig azért, mert szervezetük sokkal erősebb a fertőzésekkel kapcsolatban. Más kutatások szerint, azok a csecsemők, akik kutyák vagy macskák mellett nőnek fel, kevésbé vannak kitéve különböző allergiáknak vagy az asztmának.

A legutóbbi kutatás alkalmával az amerikai szakértők 4 ezer pácienst vizsgáltak meg annak érdekében, hogy megállapítsák valóban pozitív hatással vannak-e a háziállatok gazdáikra. A felmérés végén 2.500 személy teljesen egészségesnek bizonyult, s kevesebb, mint 1.600 személy nyirokcsomóval kapcsolatos daganatos megbetegedésre adott jelt. Végkövetkeztetésként megállapították, hogy a háziállatokat tartó személyeknek 30%-kal kevesebb esélyük van ilyenfajta daganatos megbetegedés megszerzésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: