2019-05-18 15:40:23• hírek • Bede Emőke

Régi idők legendás autói Szatmárnémeti központjában

Szombat délután motorbúgástól volt hangos Szatmárnémeti központja, ugyanis egy kiállítással kezdetét vette a városunkban első ízben bemutatkozó Klausenburg Retro Racing. Ahogyan a nevéből is kiderül, az esemény különlegességét az adja, hogy a rajtvonalhoz ez alkalommal nem sportos erőgépek, hanem retróautók állnak.

A hat fordulós verseny Bákóban kezdődött, majd második állomásként Szatmárnémetibe látogatott a csapat. Szombat délután 16 órától egy kiállítással kezdtek el a megmérettetésre hangolódni az autótulajdonosok és a nézelődők. Nézni pedig volt mit, hiszen a két sorban felállított autók között akadtak igazi gyöngyszemek is, melyeket az ilyen lehetőségeken kívül tényleg nem sokszor láthat az ember.


Az érthető módon javarészt fiúkból és férfiakból álló közönség érdeklődő szemmel pásztázta végig az autók külsejét és utasterét, de kérésre a tulajdonosok bármikor felnyitották a motorháztetőt is. Mi több, volt  olyan, aki be is indította a járgányt, hogy mindenki hallhassa, miként is duruzsol, pöfög vagy éppenséggel morog egy több tízéves motor. Bár az eredeti hangzást itt-ott ellopták a tuningelemként felszerelt, új kipufogók, de egy ilyen alkalommal talán még a legszőrösszívűbb nézelődők is szemet hunytak efelett. S ha az ember már végignézte mindkét sort, akkor betérhetett az Autonet Motorcycle Team sátrába, ahol a szatmári Dakar-hős, Gyenes Emánuel fogadta a nézelődőket, sőt, a versenymotorját is meg lehetett közelről szemlélni. 


A szombati kiállítás és az ünnepi rajt után vasárnap az időmérőkre kerül sor, a retróautók 10 és 18 óra között szántják majd az aszfaltot a városközpontban. Természetesen az indulók között nem mindenki indul pontszerzőként a megmérettetésen, van, aki csak szeretné próbára tenni a vasat, hogy bebizonyítsa, öreg autó nem vén autó. A szatmári futam után a csapat továbbindul, hiszen még további négy állomása van a Klausenburg Retro Racingnek, úgyhogy a versenyzők előtt álló időszak még tartogat néhány izgalmas hétvégét a retróautók szerelmeseinek.


Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: