2007-12-11 11:13:02• hírek • Szatmar.ro

Értékes lelet

michelangeloRátaláltak a híres reneszánsz művész, Michelangelo Buonarroti utolsó vázlatára.
Megtalálták Michelangelo utolsó vázlatát, amelyet a reneszánsz mester a Szent Péter-bazilikáról készített, és amely eddig a bazilika archívumában lapult.

A vérvörös krétával rajzolt vázlat léte egészen addig ismeretlen volt, amíg egy kutató, Vitale Zanchettin az archívumot vizsgálva rá nem bukkant a rajzra, amely szerinte szinte teljesen bizonyos, hogy Michelangelo keze munkája.

A vázlatot tegnap adta át a Vatikán egy szakértőcsoportnak, köztük a vatikáni múzeum újonnan kinevezett igazgatójának, Antonio Paoluccinak, ám azt még nem tudni, hogy a nagyközönség mikor tekintheti meg. A vázlat a bazilika alapját, illetve az alap egy részét ábrázolja, és a kővágók számára készült kevesebb mint egy évvel Michelangelo halála előtt, 1563-ban. Arra hívta fel a munkások figyelmét, hogy több kő méretre vágására van szükség. A vázlat azért is különleges, mert a mester idős korában számos tervéről is úgy rendelkezett, hogy halála után semmisítsék meg.

Michelangelo 1547-ben kezdett dolgozni a Szent Péter-bazilika tervén, és már nyolcvanas éveinek végén járt, amikor a vázlatot készítette.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: