2014-07-15 15:41:20• hírek • Szatmár.ro

Reggeli nélküli munkanapok

Egy felmérés szerint, Románia lakosságának több mint 50 százaléka nem reggelizik rendszeresen. Ez azt jelenti, hogy a munkanapokat sokan az egyik főétkezés mellőzésével tengetik.

A felmérésből kiderült, hogy a reggeli rendszeres fogyasztását illetően az 50 év körüliek-, valamint a felsőfokú végzettséggel rendelkezők a leglelkiismeretesebbek. A kiegyensúlyozott táplálkozás érdekében, a reggelit nem lenne szabad mellőzni, mivel a szükséges napi energiamenyiség mintegy 25 százalékát éppen ez a főétkezés fedezi. Románia lakosságának 25 százaléka - leginkább a 19 és 24 év közöttiek - hetente egy alkalommal reggelizik.

A fitt fizikai aktivitáshoz és az intellektuális lendülethez is szükségünk van reggelire. A megkérdezettek az ideális reggeli táplálékai közé sorolták a tejtermékeket, a gyümölcs-, zöldség- és gabonaféléket. Mindezek ellenére a romániaiak többsége jóval töményebb reggelivel indít, mint például tojással, zsíros túróval vagy sajtokkal és húsféleségekkel.

10-ből hatan - elsősorban a nők - könnyedebb reggelivel kezdik a napot: joghurttal, gabonapehellyel, lightos szendviccsel, gyümölcslével. A megkérdezettek 16 százaléka - leginkább a serdülőkorúak és a fiatal felnőttek - gyors harapnivaló gyanánt valamilyen pékárút, édességet vagy gyorsétteremi kalóriabombát fogyaszt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: