2014-11-16 09:39:07• hírek • MTI, Szatmár.ro

Reggel 7 órakor újra megnyitottak a szavazóházak

A romániai államelnök-választás második fordulójában újra 334 szavazóházba várják Szatmár megyében a szavazásra jogosultakat. A megye választási névjegyzékében most a két héttel ezelőtti alkalomhoz képest közel száz személlyel több szerepel - egyesek időközben betöltötték 18. életévüket vagy a lakcímváltozást most jelentették be.

Reggel hét órakor kinyitottak a szavazóhelyiségek vasárnap mintegy 18,3 millió román állampolgár számára, hogy megválasszák az ország államfőjét a következő ötéves időszakra. A november 2-án lebonyolított első forduló után két jelölt maradt versenyben. Kettejük közül választjuk meg a tíz év után leköszönő Traian Basescu államfő utódát.

Belföldön 18 ezer 500, külföldön pedig kevesebb mint 300 szavazóhelyiséget rendeztek be. A külföldön élő román állampolgárok számát a bukaresti hatóságok több mint hárommillióra becsülik. A vasárnapi voksolásra feszült hangulatban kerül sor, miután az első fordulóban sorok alakultak ki a külképviseleteknél és sokan nem tudtak szavazni.

Az elnökválasztáson hat közvélemény-kutató cég készít országos exit pollt. A választóhelyiségekből távozók nyilatkozatai alapján készülő becsléseket a vasárnap esti urnazárást követően, azaz 21 óra után ismertetik a hírtelevíziók.

Az első részeredményeket hétfő hajnalban teszi közzé az országos választási iroda.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: