2019-04-15 09:39:57• hírek • Szatmár.ro

Régen volt ilyen eredményes és mozgalmas hétvégéje a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumnak

Egy fontos mérföldkő, egy jeles esemény, több pompás versenyeredmény - ez április második hétvégéjének mérlege a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban.

A szatmárnémeti kölcseysek partnerkapcsolati szerződést írtak alá a budapesti, XIII. kerületi Ady Endre Gimnáziummal április 13-án. A gyümölcsöző együttműködésről így írt az iskola a közösségi média oldalán:

 

"Testvériskolai szerződést írt alá a iskolánk, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Budapest XIII. kerületi Ady Endre Gimnázium! Egy tíz éves kapcsolat mától hivatalos formát öltött ezáltal. Bízunk benne, hogy mindkét iskola számára további sikeres közös programok, pályázatok lehetőségét biztosítjuk ezáltal is. Örülünk, hogy Szalai Bernadett igazgató asszonynak és az Ady Endre Gimnázium küldöttségének bemutathattuk az iskolánkat. Köszönjük Farkas Zoltán tanár úrnak, aki e kapcsolat őrzője és építője évek óta, hogy létrejöhetett mindez. Köszönjük Kereskényi Gábor polgármester úrnak, hogy mellettünk volt ebben az örömteli pillanatban is!"

 

 

A következő jeles eseményre szombat délután, a 25. Kölcsey Kupa keretében került sor, mikor Filip Zoltán nyugalmazott testnevelő tanárt köszöntötték egy meglepetés akcióval, melyre a volt- és jelenlegi diákok, valamint a tanári kar heteken keresztül készült.

 

Pataki Enikő igazgatónő eképp szólt Filiphez: "Futótűzként terjedt a híre annak, hogy lesz a 25. Kölcsey Kupa, és annak, hogy te nyugdíjba készülsz. Arra kértem hát a volt diákokat, hogy küldjenek neked egy-egy üzenetet, s íme, ez a könyv született belőle. Több mint negyven szöveg van leírva, de a legcsodálatosabb benne az, hogy a 25 évvel ezelőtti és a mostani diákok is ugyanazt üzenték neked. Következetesen ugyanazt adtad át 25 év alatt a diákjaidnak: hogy harcolni kell, talpra kell állni, játszani pedig csak becsületesen érdemes." Pataki ezt követően egy elismerő oklevelet és két trikót nyújtott át a könnyekig hatódott tornatanárnak. Egyiken az iskola kosárcsapatának jelmondata állt, a másikat pedig a diákok látták el saját aláírásaikkal, így alkotva közösen egy még személyesebb ajándékot. Természetesen a szülői bizottság is meglepetéssel kedvesedett Filip Zoltánnak, ki szerényen vette át a gravírozott üveglapot.

 

 

Következzenek a hétvégi tanulmányi versenyek eredményei a Kölcsey Ferenc Főgimnázium közleményei alapján:

 

"A pénteken Kolozsváron megtartott 20. MIFIZ fizikaverseny regionális szakaszán, ahol 78 csapat mérte össze tudását, iskolánk csapatai újra szépen szerepeltek: a VII. osztály csapata II. dijat kapott, kisérletbemutató videójukat pedig dijazták, mint a hét legjobb kisérlet egyike. A VIII. és X. osztály csapatai dicséretben részesültek, a IX. osztályosok pedig egy ponttal maradtak le a dicséretről. Gratulálunk nekik és büszkék vagyunk rájuk!"

 

"Díjzápor a kölcseyseknek az Atlantisz Harangoz Országos Versmondó Versenyen: Makranczi Krisztina (XII.E) második dijas lett, és elnyerte a zsűri elnökének, Demény Peter költőnek a különdíját. Polacsek Eszter (X.E) minisztériumi dicséretben részesült, Urbán Fanni (XII.A) minisztériumi dicséretet kapott, Kovács Viktória (XI.B) különdíjas lett. Miklovics Anna (IX.C) is ügyesen szavalt. Gratulálunk az őket felkészítő magyar tanároknak: Bagosi Ilonának, Fazekas Katalinnak, Fisár Erikának, Pataki Enikőnek és Téglás Józsefnek!"

 

 

"A Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny országos I.díját Szabó Erik II. osztályos tanuló nyerte el 99 ponttal a 100-ból!!! Nagyon boldogok és büszkék vagyunk!!!! Gratulálunk neki és felkészítőjének, Sárosi Melindának!"

 

 

"A megyei Kurutty Műveltségi Vetélkedőről az I. és a II. díjat is elhoztuk. Az I. díjat a Madárkák csapat nyerte (Kovács Szófia I., Nagy Dorka II.A, Szenes Viktória Maja III., Nagy Hanna IV.). A II.díjat a Lengeőrök csapata hozta el (Fülöp Gellért I., Mihály Ármin II.B, Nagy Tamás III., Szabó Márk IV.). A felkészítés igazi csapatmunka volt: Kallós Enikő - anyanyelv, Szőke Réka - vízi járművek, tervezés, tervrajz, Urbán Tünde - növényvilág, Sárosi Melinda - két angol nyelvű jelenet, Wolf Henriette - zenehallgatás, hangszerek és növényvilág, Fülöp Andrea - matematika. Az országos versenyre, amely idén Aradon lesz, mindkét csapat meghívást kapott."

 

 

"Éles Júlia (IX.A) elért pontszámai alapján jogot szerzett az Országos Matematika Olimpián való részvételre! Büszkék vagyunk eredményeire, gratulálunk neki és felkészítő tanárának, Ványi Emesének!"

 

"Megyei Napsugár Öttusa Verseny - III. hely! Nagyon büszkék vagyunk Kállay Dorkára, Gnandt Rolandra, Tamba Dánielre és Turbucz Gáti Árminra. Czapp Grèta a Kobrák tiszteletbeli tagja, ő is végigcsinálta a felkészülést. Köszönjük Kegyes Attilának a sok munkát!"

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: